Wageningse Waterlanders Concerteren avontuurlijk in Amsterdams Orgelpark en Vondelpark

De Wageningse Waterlanders zijn al vaak te zien geweest buiten Wageningen. Op het Terschellinger Oerol festival zijn ze vaste “Oerol-artiesten”, ze speelden meermaals op het Axis festival in Assen, in het Kröller Müller Museum. Ook met Wageningse voorstellingen hebben ze nationaal in de schijnwerper gestaan: hun theater spektakels op 4 mei in Wageningen, bij de Fakkelceremonie op het 5 mei plein, werden door vele camera’s van landelijke TV zenders gevolgd. Het eerstvolgende landelijke project van dit kunstenaarscollectief uit de City of Live Sciences is een bijzonder concert in Amsterdam én Wageningen. De Waterlanders noemen deze muzikale locatietheater voorstelling zelf een “concert-avontuur”. Het belooft inderdaad een avontuurlijke Tocht voor oren en voeten te worden, of eigelijk: voor alle zintuigen. Op 2 februari was in de “Stad Wageningen” op de voorpagina al te lezen hoe de Waterlanders ons gaan meenemen over een pad van blaasbalgen, langs allerlei experimentele instrumenten, kerkorgels en engel-achtige zang van operazangeressen, uiteindelijk de hemel in. lees hier het artikel in Stad Wageningen.

Van de site http://www.waterlanders.info (ook voor reserveringen):

Tocht is een adembenemende muzikale trip door de longen van mens en orgel. Een concert-avontuur waarin je wordt meegenomen op het rijzen en dalen van de borstkas. Mens en muziekinstrument wisselen van identiteit op een reis door het lichaam van de muziek.

In deze samenwerking van kunstenaarscollectief Waterlanders en componist Harry de Wit wordt de noodzaak van adem voor zanger en orgelpijp voelbaar gemaakt. Hoor de muziek in het zwoegen van balgen en het snakken naar lucht!li

Voorstellingen                                                        

17 (try-out) , 18, 19 en 20 februari 2011 Orgelpark
Gerard Brandtstraat 26, Amsterdam
Aanvang: 20.15 uur, entree: 15 euro

3 (try-out), 4, 5 en 10, 11, 12 maart 2011 Doopsgezinde kerk
Arboretumlaan, Wageningen
Aanvang 20.30 uur, entree: 15 euro

Meer info en Reserveren op www.waterlanders.info


SLUIT
SLUIT