Waterlanders organiseren de eerste Wageningse Buurtsafari op 24/25 sept.

Waterlanders organiseren de eerste Wageningse Buurtsafari op 24/25 sept.

Waterlanders organiseren de eerste Wageningse Buurtsafari op 24/25 sept.De Benedenbuurt in Wageningen staat in het weekend van 24 en 25 September op een wel heel bijzondere manier in het zonnetje: Waterlanders organiseren de eerste Wageningse Buurtsafari. Het is een verrassende wandeling door de buurt met muziek, theater en verhalen uit de wijken. Kaartjes zijn te krijgen op www.opbuurtsafari.nl

Bart Heijnemans (links): “De Benedenbuurt wordt het toneel van een aantal artiesten die je meenemen langs vier plekken, waar ze de wijk voor je tot leven laten komen. Herinneringen uit de wijk Patrimonium worden je toegezongen. Een breakdancer met een muzikant laten je alle hoeken van een verborgen tuintje zien. Een plasticcontainer blijkt een kunstwerk?” Remco de Kluizenaar (midden): “Elke plek heeft zijn eigen sfeer en zijn eigen verhaal. Het is gek, kunstzinnig en soms emotioneel.”

“En soms weet je niet meer wat nou bij de Safari hoort en wat ‘toevallig’ gebeurt”, zegt Eric Langendoen, de derde inititatiefnemer van deze bijzondere tocht door een mooi oud stuk Wageningen.

Op zaterdag 24 september is de Buurtsafari speciaal voor de buurt zelf. Het is dan nationale Burendag. Buurtbewoners krijgen een uitnodiging in de bus. Op zondag 25 september kan iedereen komen kijken, mensen uit Wageningen en daarbuiten. De wandeling duurt een uur. Na afloop zorgt Gemeente Wageningen voor een gratis hapje en een drankje voor iedereen die mee gaat.

Op beide dagen start de Buurtsafari om 15:00 uur vanaf een tent op het Jasmijnplantsoen. “Kom bij voorkeur lopend of met de fiets”, drukt Heijnemans ons op het hart, “want auto’s kunnen we hier niet heel veel kwijt.”

De Waterlanders die deze Buurtsafari (o.a.) maken zijn: Remco de Kluizenaar, Eric Langendoen en Bart Heijnemans. Hun team breiden ze uit met meer Wageningse artiesten, waaronder: danser Haico van Dijk (dansschool Bransz, ill skill squad, 155), muziekgenie Marc Constandse (Parne Gadje, Big Low, Kytopia, etc) en actrice Anna van Diepen (Schweigmann, Golden Palace).

Wil jij ook mee op Buurtsafari? Dat kan, via www.opbuurtsafari.nl kan je kaarten reserveren voor 2 euro pp (gratis tot 18 jaar).

SLUIT
CLOSE