Waterlanders Wereldkampioen Theater in Alès

Waterlanders Wereldkampioen Theater in Alèsintussen in Frankrijk… van onze correspondent in Alès.

Terwijl in Wageningen de zon gloeit en broeit, zijn de kunstenaars van Wagenings eigen internationale kunstenaarscollectief Waterlanders naar nog tropischer streken vertrokken met hun Europese tour. En niet onopgemerkt: deze week staan ze in Alès op het festival Cratères Surface met hun interactieve klankvoorstelling “Oorkest”. Ze worden daar in een van de grote Franse kranten in een zeer lovende recensie genoemd als “Champion du Monde!”, verwijzend naar het WK. Op de voorpagina een grote foto en op pagina 3 een foto met artikel. De tendens van het artikel van de recensent: Zelden zo’n mooie poetische muziek-beleving gehad, de Nederlanders hebben zich dan wel niet gekwalificeerd met hun voetbalelftal, op het gebied van theater zijn ze met het team Waterlanders Wereldkampioen!

Deze Wageningse cultuur buiten Wageningen leek ons een vermelding op cultuurinwageningen waard. De krant Midi Libre is te vergelijken met de Nederlandse Metro en Spits.

Een online versie van het artikel in de Franse krant Midi Libre: https://www.midilibre.fr/2018/07/06/ales-cratere-surfaces-celebre-ses-20-ans-dabord-a-rochebelle,4647297.php

Op de foto bij dit verslag de papieren versie.

SLUIT
SLUIT