Watertoren 24 mei open voor publiek

Op 24 mei wordt de watertoren aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen voor één dag opengesteld voor het publiek. Belangstellenden kunnen tussen 10 en 16 uur naar het bordes van de watertoren klimmen en genieten van het fantastische uitzicht over Wageningen en de uiterwaarden.

De openstelling vindt plaats in het kader van Fête de la Nature, een uit Frankrijk overgewaaid landelijk festival waarin mensen op een feestelijke en verrassende manier in
contact worden gebracht. In Nederland worden tijdens het festival zo’n 160 activiteiten georganiseerd.

In Wageningen stelt de toekomstige eigenaar van de watertoren, BOEi, herbestemmer van industrieel erfgoed, de watertoren open. De watertoren is opgenomen in het plan om
van het stadion De Wageningse Berg een kennis-, innovatie- en trainingscentrum te vestigen. In dit centrum ontmoeten wetenschap en bedrijfsleven elkaar en werken ze samen op de thema’s gezonde voeding, sport en beweging. De watertoren wordt vergaderlocatie.

Belangstellenden kunnen zich op 24 mei tussen 10 en 16 uur melden bij de watertoren (Generaal Foulkesweg 108). De bezoekers gaan in groepjes onder begeleiding naar boven, krijgen uitleg over de natuur rondom de watertoren en kunnen vanaf het bordes genieten van het weidse uitzicht. Een bezoekje duurt ongeveer 20 minuten. Bij grote belangstelling kunnen de bezoekers zich ter plaatse inschrijven.

Andere activiteiten van Fête de la Nature kunnen gevonden worden op
www.fetedelanature.nl.

SLUIT
CLOSE