Wie kent de gevelsteen van bakker Van der Linden?

beeldvraag_40Gevelsteen Van der Linden Markt 19We vallen maar met de deur in huis: de gevelsteen van voorheen bakkerij Van der Linden staat er spuuglelijk bij. De kunstenaar zal het vast niet zo bedoeld hebben: een zwart gekalkt tafereeltje van een oude winkel met een vrouw (?) met hoorn in de open deur. Rustieke planken, halfronde ramen, korenaren links en rechts, en een krakeling en vreemd genoeg het getal 5 bovenin. Onderin staat de naam ‘van der Linden’. Met ogen dicht is daar met een witte verfkwast naar gezwaaid.

De gevelstenen van Wageningen verdienen beter, ze vertellen het verhaal van onze stad. Elke steen telt! Waar dit schoons zich bevindt? Hoek Markt 19 – Vijzelstraat. Daar is in de oorlogsjaren een geheel nieuwe kring van huizen in de Delftse School neergezet om de in puin geschoten panden te vervangen. Wie het goede doel komt steunen of gewoon op zoek is naar een koopje loopt er rakelings langs, de steen hangt op schouderhoogte rechts naast de deur van Terre des Hommes.

Wie weet het jaar, de titel, de kunstenaar en hoe de steen er uit hoort te zien? En wie herstelt de steen in ere? Meld u op de pagina met het vraagteken op www.wikiwageningen.nl.

SLUIT
SLUIT