Willy B. & the Blue Sparrow in Doelum Live

Willy B. & the Blue Sparrow in Doelum Live

Willy B. & the Blue Sparrow in Doelum LiveAl meer dan 20 jaar is dit akoestische bluesduo actief op podia van bluesfestivals, kroegen en straatmuziek-festivals in Nederland, Duitsland en België. Zij staan garant voor kwaliteitsblues uit de jaren ‘40 en ‘50.
Willie B. begeleidt zijn eigen soul-volle zang met een unieke fingerpicking-stijl waarbij groove en solo’s centraal staan. Zelfs als hij op zijn one-string gitaar speelt krijgt hij menigeen aan het dansen.The Blue Sparrow is een virtuoos op de bluesharp waarbij hij zijn solo’s afwisselt met een percussieve
begeleidingsstijl. Het repertoire bevat nummers van o.a. Muddy Waters, Big Bill Broonzy, Sonny Terry & Brownie McGhee, John Lee Hooker, Robert Johnson, Lightnin’ Hopkins, maar ook Tom Waits. In het verleden hebben zij het podium gedeeld met artiesten als Kenny Neal, James Harman, Elisha “Blue” Murray, Long John Baldry, Monti Amundsen en Gene Taylor. In 2018 is Willie B. Nederlands kampioen straatmuzikanten geworden in de categorie solisten.
Willy B. & The Blue Sparrow zal optreden op zondag 27 januari in MFC Doelum in Renkum. Aanvang 16.00 uur. Vrije Entree.

SLUIT
CLOSE