WINDKRACHT: Wat doet dat hier in Wageningen, en wat doet het met jou?

WINDKRACHT: Wat doet dat hier in Wageningen, en wat doet het met jou?
foto: Rita van Biesbergen

Met de hashtag #watdoetdathierinwageningen op Instagram wil Stichting Cultuur in Wageningen kunst in de openbare ruimte onder de aandacht brengen van een breed publiek. De komende weken zullen in deze rubriek zes Wageningse kunstwerken door schrijver en dichter Laurens van der Zee worden belicht. Maar daar hoeft het niet bij te blijven, want iedereen kan meedoen met deze landelijke actie die in het leven is geroepen door de beroepsvereniging van beeldende kunstenaars in Nederland.
We lopen bellend langs het standbeeld in het park of rijden langs het kunstwerk op de rotonde zonder dat we het doorhebben. Openbare kunst is overal, ook in onze directe omgeving. Laten we onszelf en anderen eens de vraag stellen #watdoetdathier?

Staat er bij jou in de buurt een kunstwerk? Wat vind je ervan? Wordt het goed onderhouden of is het een hangplek geworden? Wat heb je er zelf beleefd?’ Vertel het ons! Fotografeer het kunstwerk en vertel waarom kunstwerken er toe doen. Post je bevindingen op Instagram en gebruik de hashtags #watdoetdathierinwageningen en #watdoetdathier.
Op de website van www.cultuurinwageningen.nl kun je alle ingezonden beelden uit Wageningen met hun verhalen bekijken. Laurens van der Zee inventariseerde alle beelden in Wageningen, kijk op: www.beeldenvanwageningen.nl

#1 WINDKRACHT

Matrozen, roeiers, schippers en piraten weten het, zij zijn weer thuis: bij de haven van Wageningen hoort dit beeld, het staat er zo vast als een huis. ‘Windkracht‘ is de naam, Ubbo Scheffer heeft het eind jaren ’70 gemaakt. Hij woonde aan de Generaal Foulkesweg, bovenaan. Eerst stond het aan de Costerweg en nu al lang weer hier, aan de haven, bij het bankje waar al zoveel is afgesproken, begonnen of uitgemaakt. Tja, liefdes verwelken, schepen vergaan, maar onze Windkracht blijft eeuwig bestaan. Doet het je wat?

(tekst: Laurens van der Zee)

 

SLUIT
SLUIT