workshop commedia dell ‘arte

Stichting Lens Theatermakers wil naast het maken van producties voor meer theateractiviteit in Wageningen en omgeving gaan zorgen. Via kortdurende theaterimpulsen voor iedereen die graag met theater bezig is of die wil proberen of theater iets voor hem/haar is. Daarom op zondag 14 mei een workshop Commedia dell ‘Arte.
Deze vorm van fysiek en komisch theater is van grote invloed geweest op hedendaagse comedy en de oorsprong van slapstick. Hierbij wordt uitgegaan van archetypes zoals de oude gierige vrek, de hopeloze geliefde en de domme, hongerige knecht. Deze personages raken steevast in de problemen met grote emoties, actie en acrobatiek tot gevolg. In deze 6 uur durende workshop onderzoeken we de verschillende personages, krijg je informatie over het ontstaan en de werking van deze theatervorm en ga je zelf aan de slag met korte scenario’s uit de traditie van de Commedia dell ‘Arte. Deze workshop is door iedereen te volgen, theaterervaring is geen vereiste.
De workshop wordt gegeven door Jurriaan Kamp. Jurriaan is theaterdocent, gespecialiseerd in improvisatietheater. Hij volgde een summerschool bij Antonio Fava in Reggio Emilia en onderzocht voor een scriptie de overeenkomsten tussen Commedia dell ‘Arte personage en de personages uit Friends, de moderne sitcom.
Wanneer: zondag 14 mei 10:00 uur- 16:00 uur
Waar: theaterzaal De Wilde Wereld, Burgtstraat 1 Wageningen
Kosten: € 25,=/student € 17,50 contant betalen
Lunch zelf meebrengen, voor koffie en thee zorgen wij
Vooraf aanmelden: www.stichtinglens.nl