Yuri Honing Acoustic Quartet op de Campus 4 oktober

EDISON WINNAAR YURI HONING ACOUSTIC QUARTET
WAGENINGEN. In de concertserie van Jazz in Wageningen speelt op donderdagavond 4 oktober, om 20.30 uur, het Yuri Honing Acoustic Quartet in Impulse (Wageningen Universiteit Campus).
Met zijn akoestische kwartet, heeft tweevoudig Edison winnaar componist en saxofonist Yuri Honing zijn tweeëntwintigste album opgenomen.Goldbrun gaat over Europa en heldendom. In een tijd dat Europa voortdurend onder vuur ligt, verdedigt Honing de Europese geschiedenis en identiteit in een muzikaal verbindend album. In de optiek van Honing is een held nooit in staat een leven lang held te blijven. Er zijn vele soorten helden; mythische, historische en realistische. Tijdens de opname van Goldbrun stierf Yuri’s vader – zijn eerste en laatste held. Vele decennia is John Coltrane’s meesterwerk ‘A Love Supreme’ een vraag geweest die Yuri wilde voorzien van een antwoord. Met Goldbrun vond de saxofonist die in een hoogstpersoonlijke, eigentijdse en Europese vorm. Aan het eind van de negentiende eeuw onderwees Richard Wagner zijn favoriete leerling Richard Strauss de geheimen van de Hoog Romantiek. Na de Tweede Wereldoorlog, aan het eind van zijn leven, componeerde Strauss zijn fameuze ‘Vier Letzte Lieder’, een hoogtepunt in neoclassicisme dat een bron van inspiratie vormde voor het componeren van Goldbrun. Goldbrun bestaat uit zeven delen, eindigend in een hemelvaart. In veel opzichten is Goldbrun een eerbetoon aan de Romantiek.
Het Yuri Honing Acoustic Quartet bestaat naast de bandleider uit Wolfert Brederode (piano), Gulli Gudmundson (contrabas) en Joost Lijbaart (drums).
Impulse (WUR campus) | Donderdag 4 oktober | Tijd: 20:30 uur | Kaarten online via www.jazzinwageningen.nl of bij de ingang.

SLUIT
CLOSE