14 mei: Eternal Light bij Cantatekoor Wageningen

14 mei: Eternal Light bij Cantatekoor WageningenCantatekoor Wageningen geeft op zaterdag 14 mei een concert dat in het teken staat van herdenking en bevrijding. Onder de titel ‘Eternal Light’ treden koor, musici en solisten op met muziek, die ook in de huidige tijd van oorlog en oorlogsdreiging actueel is en tot het hart spreekt.

In 2020 stelde Gelderland Herdenkt een subsidie beschikbaar in het kader van 75 jaar bevrijding. Na twee jaar uitstel is het Cantatekoor binnenkort echt te horen met de requiems van Gabriel Fauré en Howard Goodall.

Vergeleken met de requiems van andere componisten domineert bij Fauré het geloof in de eeuwige rust. Goodall werkte die gedachte in 2008 nog verder uit in zijn requiem ‘Eternal Light’, het meest opvallende stuk van het concert. Hij schreef muziek op zes Engelse gedichten en mengde deze door de klassieke Latijnse dodenmisteksten. Op deze manier creëerde de componist een intense samenhang tussen de originele teksten, de gedichten en de muziek, waardoor dit werk een overweldigende indruk maakt.

Het koor staat onder leiding van dirigent Britt de Bakker. Pianist Mark Toxopeus en sopraansoliste Iris de Koomen, beiden uit Wageningen, verlenen medewerking. Met ook organist Wouter van Belle, harpiste Diana de Vries en baritonsolist Joep van Geffen belooft het een memorabel concert te worden.

Concert: zaterdag 12 mei 20:00 uur in de Grote Kerk aan de Markt in Wageningen. Toegangsbewijzen à € 20,00 (voor kinderen t/m 10 jaar € 10,00) kunnen online worden besteld via http://www.cantatekoorwageningen.nl. Bij boeking ontvangt u een QR-bewijs om bij de ingang van de kerk te tonen.

SLUIT
SLUIT