22 September De Kluizenaar met Klinkerstraat bij Vilente Pieter Pauw

22 September De Kluizenaar met Klinkerstraat bij Vilente Pieter PauwAfgelopen juli was in de Hoogstraat van Wageningen het muziekstuk “De Klinkerstraat” te horen. Dit “muziekstuk van 100 meter” schreef Wageningse klankkunstenaar Remco de Kluizenaar voor een kunstwedstrijd die coronatroost en levendigheid mocht bieden aan de binnenstad. Als kunstenaar-vrijwilliger herhaalt De Kluizenaar dit muziekstuk in de binnenstraat van Vilente Pieter Pauw op Costerweg 75 in Wageningen. Greetje Smid, coördinator welzijn en activering: “wij doen veel met muziek en onze activiteiten zijn vaak openbaar. Zo is het vertonen van De Kluizenaar’s ‘Klinkerstraat’ dus ook een uitnodiging aan Wageningen om eens binnen te komen kijken.
De binnenstraat van het verpleeghuis heeft kortgeleden een mooie facelift gehad en ziet er nu echt als een straat uit, met lantaarnpalen, bankjes en rustieke Ierse deuren geprint op de originele deuren. De Kluizenaar: “Het muziekstuk is hoorbaar uit 10 luidsprekertjes aan de lantaarnpalen binnen en buiten. Het nodigt uit tot bewegen en onderzoeken, naar binnen en naar buiten gaan: Het muziekstuk is zo gecomponeerd dat je er langs moet lopen om een muzikale ontwikkeling te horen. Afhankelijk van waar je loopt hoor je steeds weer wat anders. Er zitten veel vriendelijke klanken in, zoals harpspel van de Wageningse harpiste Nanja Bakker en zang van Sopraan Johanneke Vogel uit Bennekom.”
Pieter Pauw nodigt u van harte uit om dit te ervaren. Dit kan op woensdag 22 September van 10:30 tot 11:30 uur en van 14:00 -15:00 uur op Costerweg 75 in Wageningen. Kijk svp van tevoren nog even op vilente.nl om te zien of er nieuws is op het gebied van coronamaatregelen.

SLUIT
SLUIT