BEWEGENDE STILTE – fietsen naar de kunst

BEWEGENDE STILTE - fietsen naar de kunstDe mooie omgeving van Wageningen en Renkum is het decor voor een fietsroute met kunst. Op twee weekends, 31 juli – 1 aug en 7 – 8 augustus, ligt in Wageningen een gratis routekaart klaar. De fietstocht, in een korte (+/- 8 km) en langere (+/- 11 km) variant naar keuze, voert door de zuidelijke rand van de Veluwe en doet daarbij de expositie STILTE aan die speciaal bij het thema van deze tocht is gemaakt in KAPELexpo – Utrechtseweg 131, 6871 DR Renkum.
Tussen 12 en 17 uur is deze expositie gratis te bezoeken.

Achttien leden van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen, beeldend kunstenaars, dichters en installatiemakers, geven hun impressie van het thema Stilte.
Op de zaterdagmiddagen staan bij de Kapel twee grote exemplaren klaar van een ‘Camera Obscura’, gebouwd door kunstenaar Edo Hebinck. In zijn mobiele studio kunnen bezoekers, al dan niet met de fiets, een bijzondere weergave van voorbijgangers zien, en desgewenst fotograferen.

Bij Kunstgalerie en koffiezaak IIMAGINE, Bergstraat 26, Wageningen https://www.imagine-wageningen.nl/ kan op de zaterdagen vanaf 11 uur de routekaart worden afgehaald,, en op de zondagen bij Wijnbar/Bistro PETIT LOUIS, Bevrijdingsstraat 3-5, Wageningen . Bij deze zaak is een speciaal ART-Menu verkrijgbaar. Vooraf reserveren: 0317-356975, https://wijnbarpetitlouis.nl/ .
De fietsroute wijst ook op bijzondere punten in het landschap en op beeldende kunst die zich in de omgeving bevindt.

Eventuele aanpassingen of wijzigingen met betrekking tot de coronamaatregelen worden gecommuniceerd via de website van het Platform, http://www.beroepskunstenaars.nl. Checkt u deze website nog vlak voor de fietstocht?

SLUIT
SLUIT