Cultuurloket oogst bij opening meteen mooi idee voor toneelspelers-meetup

Cultuurloket oogst bij opening meteen mooi idee voor toneelspelers-meetupEen belachelijk idee was het om vanuit de kantine van de Bblthk een wekelijks spreekuur te houden onder de noemer van cultuurloket. Maar belachelijke ideeën zijn soms de beste, zo bleek woensdag bij de opening.

Vorige week nog aangekondigd op de voorpagina De Stad Wageningen, nu was het zover. Wat kun je verwachten? Ook cultuurontwikkelaars Didi de Vries en Ron van der Sterren hadden geen idee. En ze zagen zeker niet aankomen dat ze in 2 uur voor muzikant Erik aan een optreden wisten te regelen, stadsdichteres Ellen van de Kolk konden helpen met het doordenken van haar aankomende spoken word avond op 18 mei en er een geweldig idee van bezoeker Karlijn door het raam in hun schoot werd geworpen!

Karlijn zit in het bestuur van de Wilde Wereld en speelt toneel bij Lens Theatermakers. In de Wilde Wereld repeteren meerdere toneelgezelschappen en toen ze daar opperde om eens een keer iets samen te doen, was er direct veel enthousiasme. “Dus ja, ik wil iets organiseren met meerdere toneelgezelschappen van Wageningen. Een dag? Een weekend? Ik weet het niet. Iets waar we allemaal naar toe kunnen?” Er zijn direct afspraken gemaakt om te kijken hoe we dat nog deze zomer kunnen realiseren!

Maar daar bleef het niet bij. Stadsdichteres Ellen van der Kolk was er toevallig ook, omdat ze op 18 mei een nieuwe serie spoken-word evenementen gaat organiseren bij het Meemaak-podium. Dat kopje koffie mondde uit in een half uurtje heerlijk brainstormen. Waar moet je op letten? Hoe komen de mensen binnen? Is de naam echt goed? Willen je ook muziek? Ook met haar spraken Didi en Ron af volgende week de draad op te pakken voor de volgende stappen.

En toen kwam ook Erik Woltmeijer van Waterlanders nog even langs. Ja, wij dachten ook dat dit wel een heel erge ‘usual suspect’ was. Maar hij kwam niet als Waterlander. “Ik speel in een bandje en ik wil ergens spelen!” Zelfs dat was precies de goede vraag op het goede moment. Want er was zowaar iemand die zei “ik heb binnenkort een huisfeest en willen heel graag live muziek!”

Kortom, kom vooral met je absurde idee een kopje koffie drinken. Misschien blijft het daarbij, maar wie weet, ben je precies op het juiste moment op de goede plek! Elke woensdag gaan het raam van De Bblthk kantine open en staat er een stoel buiten voor je klaar.

SLUIT
SLUIT