Expositie LICHTLIJNEN

Expositie LICHTLIJNENTijdens de tweede week van Kunst in de Kerk exposeren July Leesberg, Dianne Ploemen en Petra Sips in de Grote Kerk op De Markt in Wageningen. De expo is gratis te bezichtigen op woensdag 30 juni en zaterdag 03 juli, telkens van 10.00u tot 17.00u.
Leesberg, Ploemen en Sips lieten zich inspireren door de lichtinval in de Grote Kerk. Onder de titel ‘Lichtlijnen’ brengen ze hun werk samen. Dat levert een verassende expositie op waarin zij op verschillende manieren spelen met licht tussen en buiten de lijnen.
Dat doen ze tijdens de openingsuren ook letterlijk: ter plekke maken de drie kunstenaars samen een nieuw kunstwerk. Van een vintage Gispenlamp uit de jaren ’50 maken zij een unieke kunstlamp.
En dat is nog niet alles. Op zaterdag om 16.00u komt sopraan Iris de Koomen het team versterken. Met haar licht-liederen zal zij de kunstenaars inspireren en geeft zij de expositie extra gloed.
July Leesberg (www.julyleesberg.nl) schildert landschappen die door de mens gemaakt zijn. In dit werk geeft zij de versnelling in de samenleving weer, en onderzoekt daarbij wat in de vaart verloren gaat.
Dianne Ploemen (www.dianneploemen.com) maakt lyrisch expressieve schilderijen waarin vaak krantenknipsels verwerkt zijn. Deze knipsels zorgen samen met de gelaagdheid voor bijzondere composities en diepte in haar werk.
Petra Sips (www.de-plek.net) schrijft gedichten en zet kunstprojecten op touw waarin ze verschillende kunstenaars bij elkaar brengt. Zij wordt omschreven als een dichter van het zachte, uitgewogen soort, maar haar werk kruipt geruisloos diep onder je huid.
De expositie Lichtlijnen maakt deel uit van de negen weken ‘Kunst in de Kerk, die georganiseerd wordt door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen in het kader van de Wageningse Cultuur Zomer.
Wil je de kunstlamp in bezit krijgen, ding dan mee via Geef.nl “Kunst-lamp”. De opbrengst is voor de restauratie van de Grote Kerk in Wageningen”.

SLUIT
SLUIT