Genieten van natuur én kunst? Op 21 en 22 mei 2022 zetten kunstenaars opnieuw ‘Kunst aan het Klompenpad’.

Genieten van natuur én kunst? Op 21 en 22 mei 2022 zetten kunstenaars opnieuw ‘Kunst aan het Klompenpad’. Op 21 mei openen de burgemeesters Rhenen en Wageningen gezamenlijk de 2e editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ waarbij kunstenaars ter plekke vertellen en werken. Geniet van kunst in de natuur tijdens een prachtige wandel- of fietstocht!

Wandelaars en fietsers kunnen tijdens het weekend van 21 en 22 mei 2022 onder meer genieten van kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, poëzie, performance art en nog veel meer.

De kunstenaars staan bij hun werken om er iets over te vertellen, een praatje te maken en werken ter plekke aan nieuwe kunstwerken. Troubadour Boudewijn Hansen is aanwezig en laat een van de oudste kunsten zien: het vertellen van verhalen op muziek. En het Stadsmuseum Rhenen maakt een kunstinstallatie over het schilderij van Van Goyen.

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een wandel-/fietsroute die start in Rhenen. Op Landgoed De Lieskamp leidt het Klompenpad langs kunstwerken van verschillende kunstenaars. Het Klompenpad leidt over een prachtig stuk groene en waterrijke natuur. Ter plaatse is géén parkeergelegenheid. Mensen kunnen dus alleen lopend of op de fiets naar de Lieskamp komen.

Op het Landgoed verzorgen de Soroptimisten van club Bennekom & Beekdal voor koffie en gebak, frisdrank en frietjes. De opbrengst hiervan is bestemd voor Mali waar in het kader van het project ‘Trees for Life’ bomen worden gepland voor inkomen, voedsel en positieverbetering van vrouwen en meisjes.

Gezamenlijke opening burgemeesters van Rhenen en Wageningen

Op 21 mei om 10.00 uur wordt de wandel-/fietsroute geopend door Burgemeester Van der Pas (gemeente Rhenen) en burgemeester Vermeulen (gemeente Wageningen). Samen zullen zij de openingshandeling verrichten en de KunstKlompen in ontvangst nemen.

Route en meer informatie

Op de website http://www.thinkpink.studio/kunst-aan-het-klompenpad je in de week ervoor de aanbevolen wandelroute bekijken. De wandeling/fietsroute start in Rhenen. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen route uitstippelen over de verschillende klompenpaden tussen Rhenen en Wageningen.

‘Kunst aan het Klompenpad’ staat gepland op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei. Als het slecht weer is, verschuiven we het een weekje (naar 28 en 29 mei). Dit wordt op de website aangekondigd. Houd de site dus goed in de gaten.

Initiatiefnemers

‘Kunst aan het Klompenpad’ is een initiatief van vijftien samenwerkende, zelfstandige kunstenaars, Stadsmuseum Rhenen en Landgoed De Lieskamp. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurplatform Rhenen, Stichting Voormalig Gast- en Weeshuis en de gemeente Wageningen.
De tentoongestelde kunst komt in de natuur goed tot haar recht. De werken hebben een link met de natuur door het materiaal of door het thema en zijn daardoor in harmonie met de natuur.

Soroptimistclub Bennekom & Beekdal

Op het Landgoed zorgt de Soroptimistclub Bennekom & Beekdal voor koffie en gebak, frisdrank en frietjes. De Soroptimisten zetten zich in voor de rechten en positie van vrouwen en meisjes wereldwijd.
Het motto van de Soroptimisten van Bennekom & Beekdal is ‘Vrouwen zetten stappen n dat verklaart waarom ze zich graag inzetten tijdens ‘Kunst aan het Klompenpad’. De volledige opbrengst van de catering gaat naar Mali waar in het kader van het project ‘Trees for Life’ bomen worden gepland voor inkomen, voedsel en positieverbetering van vrouwen en meisjes. Ook in de regio’s Gelderland en Utrecht werken de Soroptimisten Nederland dit jaar mee aan het planten van meer bos in het kader van hun 100 jarig bestaan. https://www.bennekomenbeekdal.com

In 2021 goed bezocht

Het begon als een zoektocht om kunst toch toegankelijk te maken voor publiek, terwijl de kunst- en cultuursector destijds al een tijd lang stil lag. Met ruim 1000 wandelaars in 2021 was ‘Kunst aan het Klompenpad’ een succes te noemen. Het bleek een mooie mix van kunst en genieten van de wandeling en natuur. Deelnemende kunstenaars waardeerden Kunst aan het Klompenpad in 2021 zelfs met het cijfer 9.4. Ook wandelaars genoten zichtbaar. Iedereen kijkt dus uit naar een nieuwe editie van ‘Kunst aan het Klompenpad’ in 2022!

Meer informatie:

Op http://www.thinkpink.studio/kunst-aan-het-klompenpad staat meer informatie over ‘Kunst aan het Klompenpad’. Op deze website staat een week ervoor ook de wandel-/fietsroute.

SLUIT
SLUIT