Internationaal tekenfestival The Big Draw voor het eerst in Wageningen georganiseerd.

Internationaal tekenfestival The Big Draw voor het eerst in Wageningen georganiseerd.De laagdrempelige en vriendelijke formule uit Nijmegen is dit jaar voor het eerst in Wageningen. Van 2 t/m 5 september 2021 pakt Wageningen groot uit en vult de stad zich met de tekenkunst. Er is een mooi programma met workshops voor diverse tekenstijlen, expo’s, performances en activiteiten rondom de jaarthema’s. Met dit jaar de focus op manga en anime. Kunstenaars, inwoners en bezoekers kijken, luisteren, tekenen, maken en onderzoeken samen in elke stad de thema’s van dit jaar: Out of this World en Make the change.

The Big Draw Gelderland
Dit jaar is het tweede jaar dat The Big Draw haar vleugels spreidt en de bekende formule naar Ede, Wageningen, Arnhem, Apeldoorn en Zutphen brengt. De afgelopen zeven jaar heeft de organisatie in Nijmegen de formule van The Big Draw doorontwikkeld en deze editie uitgebreid naar deze andere steden in Gelderland. We trappen af met The Big Draw Ede en Wageningen van 2 – 5 september. Van 9 -12 september is het tekenfeest in hometown Nijmegen om daarna door te reizen naar Arnhem (16-19 september), Apeldoorn (23-26 september). We sluiten het tekenfeest af in Zutphen van 30 september – 3 oktober. De organisatie van The Big Draw Gelderland ligt in handen van stichting P-Art.

Overal in de Wageningen zullen projecten plaatsvinden waar diverse kunstenaars en organisaties aan meedoen. Het zijn prikkelende activiteiten waarnaar je mag kijken, luisteren of waarbij je zelf aan de slag gaat. Scholen, podia, bedrijven en winkeliers dragen hiervoor allemaal hun steentje bij om het tekenfeest weer tot een succes te maken. Het volledige programma is online te vinden op http://www.thebigdrawwageningen.nl

SLUIT
SLUIT