Keramiek in de Spotlights

Keramiek in de SpotlightsOp woensdag 4 mei starten kunstenaar en docenten Wim den Hertog en Rietje van Tuijl met hun keramiekdemonstraties in de Dorpsstraat 19 in Bennekom. Samen met cursisten tonen ze deze week vijf verschillende facetten: Boetseren, dat we allen wel eens probeerden op school, tot Raku, porselein, draaien op een pottenbakkersschijf en het maken van handvormen. Van 4 tot en met 7 mei kun je zien hoe je keramiek kunt maken en kun je de vele tentoongestelde werken komen bekijken.
Zo toont de etalage van het voormalig winkelpand Dorpsstraat 19 veertig fraaie keramiekwerken, gemaakt met de “Saggartechiek”, door de vele cursisten van Den Hertog. De kleuren in die werken zijn ontstaan door ingebrand organisch materiaal, dat toegevoegd is aan de klei. Zo kun je bijvoorbeeld vazen kleuren zonder glazuur toe te voegen. De toepassing van deze werkwijze legt Den Hertog uit op woensdag 4 mei tussen 14 en 16 uur. De kneepjes van het boetseren toont Rietje van Tuijl daarna van 15-17 uur.

5 mei: Pottenbakkersschijf demonstratie tussen 14 en 17 uur.
6 mei: Porselein (van 11 – 13 uur). Raku stoken wordt uitgelegd van 14-16 uur
7 mei: van 10-12 uur Portret Boetseren.
De hele dag is er een demonstratie handvormen door de Bennekomse keramiste Dieuwertje Verhagen.

Workshop ‘Bouwwerken van keramiek’
Wil je onder begeleiding van kunstenaar en docent Wim den Hertog ook zelf een werkstuk te maken? Dan is dit op 7 mei je kans. Van 10-13 uur kun je een bouwwerk van keramiekplaten maken, de kosten zijn 25 euro. Geef je hiervoor van tevoren op via http://www.dekijkdoosbennekom.nl/jubileum (zie onder workshops). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Openingstijden Keramiek: 4 en 5 mei 13-17 uur, 6 en 7 mei 10-17 uur

SLUIT
SLUIT