Kinderkunst bij Culturele Ronde Wageningen

Kinderkunst bij Culturele Ronde WageningenKinderkunst bij Culturele Ronde

Na drie jaar vindt in Wageningen weer een Open Atelierroute plaats die onderdeel uitmaakt van de Culturele Ronde 2022. Dit jaar hebben we heel bijzondere deelnemers. Naast meer dan 70 Wageningse kunstenaars laten ook honderden kinderen hun creativiteit zien.
Maar liefst 12 groepen van verschillende Wageningse basisscholen deden mee. Zij kregen een workshop in hun klas, gegeven door een van de kunstenaars die ook meedoen aan de Culturele Ronde. Voor dit initiatief is samengewerkt met het Kunstmenu.

Zowel de kinderen als de kunstenaars waren reuze enthousiast en het resultaat mag er zijn! Uitspraken van kinderen bij de workshop van Paul Lemmens, die o.a. muziek gebruikt als inspiratiebron: “Ik deed mijn ogen dicht en zag een UFO voor me.” Of: “Ik voelde me heel fijn hierbij, lief, dat wilde ik uitbeelden.” Of: ”Ik werd hierdoor wat verdrietig en heb een gebroken hart gemaakt.” Prachtig toch! De kinderkunst is te zien op 9 en 10 april in het pand aan de Bergstraat waar tot voor kort Gij zat.
Op 8 april wordt om 20.00 uur het weekend van de Open Atelier Route geopend in de bblthk. Er zal muziek zijn van de Wageningse rapper Mboy, interviews met burgemeester Vermeulen en een aantal kunstenaars, graffitikunst en uiteraard een borrel.
Op 9 en 10 april staan ateliers tussen 11.00 en 17.00 voor u open, bovendien kunt u op diverse locaties genieten van muziek, gedichten, dans en demonstraties van kunstenaars.
Start uw ronde op 9 en 10 april bij de overzichtstentoonstelling van Museum De Casteelse Poort (23 maart – 10 april) en haal hier ook het programmaboekje met de overzichtskaart en een korte toelichting op het werk en de kunstenaar. Nieuw dit jaar: STEM OP UW FAVORIETE KUNSTWERK en maak kans op een tegoedbon van €200 te besteden bij de betreffende kunstenaar. Het stemformulier is te vinden in het programmaboekje en op de website van de Culturele Ronde. Op 12 april zal de jury, bestaande uit Dorien van der Laak, Manja Mekking en Eric Wijnacker, de prijswinnaars bekendmaken. De prijsuitreiking vindt plaats in de bblthk, en begint om 17.00 uur. Ook de kinderjury zal dan haar favoriete kunstwerk bekend maken.

Openingstijden Casteelse Poort: woe-vrij 11-17u; za-zo 13-17u; 9 en 10 april 11-17u.
Open Atelier Route: Op 9 en 10 april van 11.00 tot 17.00u.
Voor meer informatie en de overzichtskaart ga naar http://www.cultureleronde.nl.

 

SLUIT
SLUIT