Kunst en wetenschap smelten samen in absurdistisch muziekthater bij De Superette

Kunst en wetenschap smelten samen in absurdistisch muziekthater bij De SuperetteRemco de Kluizenaar en Tineke Roseboom, twee bekende namen uit Wageningen en Ede, hebben de krachten gebundeld om kunst en wetenschap te laten samenvloeien in een absurdistisch muziektheaterstuk over koopgedrag en flexitariërs.

“Ik wilde vegetarisch en gezond eten, maar kwam thuis met speklappen en paprikachips. Dat noemen psychologen de ‘intention behaviour gap’. Ik noem het hongerig boodschappen doen met een jengelend kind aan de hand bij de buurtsuper op vrijdagmiddag”, aldus klankkunstenaar Remco de Kluizenaar. Behalve dat voor elke ouder herkenbare beeld laat hij zich ook inspireren door wetenschappelijk onderzoeken naar de eiwittransitie van De WUR, waar De Kluizenaar ‘artist in residence’ is.

Al die input komt samen in een viertal voorstellingen. Wat er precies gaat gebeuren, wil de kunstenaar nog niet verklappen. Wel staat vast dat hij een “long string instrument” met 15 meter lange snaren tussen de oude zuilen van de winkelschappen wil spannen en hier trommels als klankkasten aan gaat hangen. Zo brengt hij de oude plattegrond van de supermarkt terug in beeld.

Tijdens de performances wordt De Kluizenaar bijgestaan door operazangeres Tineke Roseboom. Zij gaat aan de klanken van Remco’s instrumenten in ieder geval een operavertolking toevoegen die dat jengelende kind probeert te symboliseren.

Hoe dat klinkt, is vanaf 17 maart te horen en zien in De Superette aan de Geertjesweg 56. De voorstelling “Intention Behaviour Gap speelt op 17, 18, 19 en 20 maart en duurt 30 tot 40 minuten. Aansluitend is er een informeel nagesprek met de makers en een aantal wetenschappers.

aanvang 17, 18, 19 maart: 20:30u
aanvang 20 maart: 15:00u
Kaarten reserveren kan via desuperette.nl

SLUIT
SLUIT