Kunstig Gamen over Eten met Remco de Kluizenaar bij THUIS Wageningen – wegens succes geprolongeerd tot 5 sept

Kunstig Gamen over Eten met Remco de Kluizenaar bij THUIS Wageningen - wegens succes geprolongeerd tot 5 sept“Spelen met je eten bij THUIS.”
Onder dat kopje stond 13 juli een artikeltje in StadWageningen, dat aankondigde dat van 10-30 juli een installatie van Wageningse kunstenaar Remco de Kluizenaar te zien is. Of eigenlijk te spélen. En dat spelen wordt fanatiek en met veel discussie gedaan en wordt daarom wegens succes verlengd tot 5 september 2021 bij THUIS Wageningen op Stationstraat 32, vlakbij de BBLTHK.

De Kluizenaar werkt sinds juni 2021 als ‘artist in residence’ bij de WUR. “Ik heb een heel vrije opdracht gekregen”, vertelt hij. “De universiteit, de WUR, investeert extra in onderzoek dat de eiwittransitie helpt versnellen. Daar mag ik kunst en muziek over maken.” Wat dit betekent, laat het spel BigFood, dat hij bij THUIS presenteert, heel simpel zien. De Kluizenaar: “Wat wij hier eten, heeft wereldwijd effect op de natuur en het klimaat. Het is dus belangrijk wat je kiest in de winkel. Behalve in eieren, zoals het woord eiwit al zegt, zitten er ook eiwitten in bijvoorbeeld vlees, bonen, noten, insecten, algen, granen en kaas. In mijn spel moet je met twee personen via twee grote rode knoppen samenwerken om eten op een groot beeldscherm te ontwijken of juist te pakken. Eiwitten zijn de punten, de druk op de aarde telt als een soort strafpunten. De scores van het spel komen echt uit een wetenschappelijk artikel. In het spel kun je zo bijvoorbeeld ontdekken dat kip minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan kaas.” Dat zal vegetariërs misschien verbazen. THUIS Wageningen is een fijne plek om zo’n “interactieve kunstinstallatie” te vertonen, omdat iedereen er even kan binnenlopen. Er is ook bijna altijd wel iemand aanwezig die even als medespeler kan meedoen, als je in je eentje komt.”
Dus wie deze vakantie van nu tot 5 sept een leuke aktiviteit voor zichzelf of het hele gezin van een kwartiertje zoekt, kan even bij THUIS naar binnen lopen. Je vindt de game achterin geprojecteerd op de muur, samen met de twee knoppen. Je kan meteen beginnen met spelen. En voor een zelf te kiezen donatie kan je er ook nog een lekker kopje thee of koffie bij pakken.

SLUIT
SLUIT