‘Mijn monument is jouw monument’ Open Monumentendag Wageningen opent weer deuren

‘Mijn monument is jouw monument’ Open Monumentendag Wageningen opent weer deurenMet het uitnodigende thema ‘Mijn monument is jouw monument’ hoopt het comité Open Monumentendag Wageningen zoals vanouds weer vele bezoekers te mogen verwelkomen. Op zondag 12 september van 12 tot 17 uur worden weer welwillend deuren geopend van monumenten en markante plekken voor een kijkje achter de schermen. Zo krijgt u bijvoorbeeld een indruk van de prachtige professorenwoning in het Schip van Blaauw, maar kunt u ook genieten van de mooie omgeving van Wageningen. Laat u verrassen door de schoonheid van de stadsgracht en de fraaie tuinen van Villa Sanoer. Laat u meevoeren door de verhalen van de tuindorpachtige Julianastraat, het roemruchte stadion De Wageningse Berg en de fris gerestaureerde Stadsboerderij. Er is kortom tijdens Open Monumentendag Wageningen weer veel te beleven, voor elk wat wils, voor jong en oud.

Opening in Grote Kerk
De start vindt om 12:00 plaats in de Grote Kerk met een openingswoord van onze kersverse burgemeester Floor Vermeulen. In de kerk is tevens een informatiekraam te vinden met verkoop van publicaties van het comité. Bij dit centrale informatiepunt starten gedurende de dag ook de rondleidingen van het stadhuis en de stadsgrachtwandeling. In verband met de coronamaatregelen is voor de rondleidingen in het stadhuis en de watertoren is inschrijving vooraf vereist. Vanaf 2 september kunt u hiervoor terecht op http://www.omdw.nl.

Open Monumentenroute
Aan de hand van het speciaal voor Open Monumentendag uitgegeven programmaboekje kunt u tal van markante gebouwen en locaties bezoeken. Naast de openstelling van monumenten zijn er ook rondleidingen en er is zelfs een fietsexcursie. Zo kunt u onder begeleiding van een gids het prachtige Binnenveld verkennen. Het gratis programmaboekje is verkrijgbaar in onder meer de bblthk, het stadhuis en boekhandel Kniphorst. Op zondag 12 september is de brochure ook verkrijgbaar bij het centrale informatiepunt in de Grote Kerk en bij de deelnemende panden.

Fototentoonstelling bblthk
Voorafgaand aan Open Monumentendag is in de bblthk een expositie met fraaie foto’s van Mark Vogt van alle panden en plekken van de Open Monumentenroute. Deze tentoonstelling is vanaf zaterdag 28 augustus tot zondag 12 september te bezoeken.

Voor meer informatie over alle activiteiten, openstellingen en inschrijvingen kunt u ook terecht op de site van het lokale comité: http://www.omdw.nl.

 

SLUIT
SLUIT