Nieuwe inschrijving coronasubsidie kunstenaars van start

Nieuwe inschrijving coronasubsidie kunstenaars van startOok in Wageningen hebben kunstenaars het zwaar door de coronacrisis. De gemeente heeft in overleg met ‘de Wageningse makers’ een tijdelijke subsidieregeling voor kunstenaars gemaakt. Hierdoor kunnen kunstenaars op verschillende momenten subsidie voor culturele projecten aanvragen. Hieronder leest u voor welke projecten u nu of binnenkort subsidie kunt aanvragen. Lees hier meer informatie over de hele subsidieregeling.

Culturele producties in groepsverband
Voor culturele producties in groepsverband kunt u van 4 februari tot en met 1 april 2022 subsidie aanvragen. Het doel is het weergeven van het thema wetenschap geïnspireerd op Wageningen als City of Life Sciences. Het andere doel is het weergeven van het thema vrijheid geïnspireerd op Wageningen als Stad der Bevrijding. De minimale groepsgrootte is 3. Een groepsproject moet meer dan 1 cultuuractiviteit bevatten. Er is per thema voor 1 groepsproject maximaal € 15000 subsidie beschikbaar.

Muurschildering binnenstad
Voor het maken van een muurschildering in de binnenstad kunt u van 15 februari tot en met 1 april 2022 subsidie aanvragen. Het gaat hier om een muurschildering op een ‘lelijke’ plek, bedacht door bewoners, ondernemers en/of betrokkenen. U gaat zelf met hen in gesprek. Daarna levert u een projectaanvraag in bij de gemeente. U kunt in totaal € 5000 subsidie krijgen. De uitvoering van het werk is gepland in de loop van 2022. Later in 2022 kunt u ook nog een aanvraag doen voor muurschilderingen op 4 andere locaties.

Aanvragen
U kunt uw aanvraag per post of mail sturen naar de gemeente Wageningen.

Per post: gemeente Wageningen, Postbus 1, 6700 AA, Wageningen
Per mail: gemeente@wageningen.nl
Meld bij de aanvraag het onderwerp ‘Nadere regels ondersteuning corona Wageningse makers’.

SLUIT
SLUIT