Poulenc en Howells door Musica Vocale Wageningen op 21 mei in Grote Kerk

Poulenc en Howells door Musica Vocale Wageningen op 21 mei in Grote KerkOp 20 en 21 mei 20:15u geeft kamerkoor Musica Vocale uit Wageningen onder leiding van Rob Vermeulen, twee a-capella concerten rond Francis Poulenc en Herbert Howells in de Pieterskerk in Utrecht (20 mei) en de Grote Kerk in Wageningen (21 mei).

Francis Poulenc en Howard Howells horen tot de belangrijkste componisten van de eerste helft van de vorige eeuw. Maar het contrast tussen beide componisten kan haast niet groter zijn. Terwijl Poulenc zich afzette tegen het Franse impressionisme en de Duitse muziektraditie, die aan het begin van de 20e eeuw de muziekwereld overheerste, zoog Howells de tradities juist als een spons in zich op. Poulenc schertste zich door het mondaine Parijse leven terwijl bij Howells in muziek de zacht glooiende Engelse vergezichten weemoedig doorklinken.
Zowel het Requiem van Howells (1932) als de Mis in G van Poulenc (1937) markeerden door een dramatische gebeurtenis een radicale omslag in het persoonlijk leven van de componist. En dus ook in hun composities.

Naast deze twee indrukwekkende werken zingt Musica Vocale een aantal kleinere werken van onder meer Brahms, Elgar en Messiaen.

Concerten:
vrijdag 20 mei – 20:15 Pieterskerk Utrecht
zaterdag 21 mei – 20:15 Grote Kerk Wageningen
Kaarten: regulier €17,50 – kids en studenten €12,50
Informatie & kaartverkoop: http://www.musicavocale.nl

SLUIT
SLUIT