Prachtige Textielkunst en doe-activiteiten

Prachtige Textielkunst en doe-activiteitenTextiel staat in de spotlights bij de kunstenaars Josien Eulderink, Trudi Windau, Coby Huibers en Marjan van Holthe. Van 20-23 april tonen zij allerlei bewerkingen van én met textiel aan de Dorpsstraat 19 In Bennekom. Bezoekers kunnen deelnemen aan miniworkshops om stof te beschilderen, punchen, naaldvilten of fluweel te etsen. Deze textielweek is een onderdeel van Kunst in Uitvoering, een evenement van Bennekomse kunstenaars en culturele vereniging De Kijkdoos.

De etalage aan de Bennekomse Dorpsstraat toont al vele vormen van textielwerken. Ook binnen in het winkelpand zijn er prachtige werken van de textielkunstenaars te bekijken. De kunstenaars bieden vooral ook de mogelijkheid om deel te nemen aan inloopactiviteiten. Een miniworkshop textiel bewerken, zoals bijvoorbeeld punchen en naaldvilten. Met Coby Huibers kunnen kinderen (vanaf 12 jaar) en volwassenen hiermee aan de slag op woensdag 20 april tussen 13- 17 uur.

Donderdag 21 april kun je ook etsen in fluweel, tussen 13 en 17 uur. Op vrijdag 22 april voegen de kunstenaars daar nog twee technieken aan toe: stof beschilderen met transferverf en stof verrijken met o.a. vezels, stofjes en garen (13 – 17 uur).

Kunstwerkschort maken
Kunstenaar Trudi Windau geeft vrijdag 22 april, van 10 tot 13 uur, een uitgebreide workshop “schort pimpen” voor volwassenen. Je kunt dan een schort bewerken met allerlei al aanwezige materialen, zoals stofjes, plastic, metaal, doppen of knopen. Ook kun je eigen materialen of persoonlijke dingen meenemen, die je aanspreken en erg graag wilt verwerken op je eigen Kunstwerkschort. Daarbij maak je gebruik van meerdere technieken, zoals punchen, naaldvilten, stof beschilderen of versieren met draad. Het is niet nodig dat je hierin al ervaren bent. Om te kunnen deelnemen is uw opgave van tevoren noodzakelijk, de kosten bedragen 25 Euro per persoon. Aanmelden via de pagina http://www.dekijkdoosbennekom.nl/jubileum.

Demonstratie Weven
Marjan van Holthe geeft een uitgebreide demonstratie weven op zaterdagmiddag 23 april tussen 13 en 17 uur. Iedereen is welkom!

Voor alle activiteiten en openingstijden: http://www.dekijkdoosbennekom.nl/jubileum

SLUIT
SLUIT