“Samenvloeiing van Orgel & Hobo”

“Samenvloeiing van Orgel & Hobo”De mooie milde klanken van hobo en orgel vloeien in dit concert samen. Organiste Gonny van der Maten en hoboïste Anja van der Maten leggen de nadruk op het samenspel tussen orgel en hobo. Ongekend beleven van een bijzondere combinatie.

De muziek is gekozen vanuit het idee dat 11 november een heel bijzonder dag is: St. Maarten, het begin van het Carnavalsseizoen, de herdenking van het einde van de 1e Wereldoorlog. Ook is het herfst en is in november de dag van St.Caecilia, patrones van de musici.
Met o.a.: Andante pastorale, uit Op.98 van Josef Gabriel Rheinberger, Litania Pastorale van Bernhard Krol en Rhapsodie, nach dem Andante der Orgel-Sonate van Josef Gabriel Rheinberger.

Anja van der Matenis hoboïste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze studeerde bij Heinz Friesen, Bart Schneemann en Remco de Vries aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Verleent veelvuldig haar medewerking aan concerten, cd-producties en radio- en tv-opnamen met koren en orkesten in het hele land.

Gonny van der Maten is haar hele leven al geboeid door het orgel, de menselijke stem en combinaties daarvan. Beroepsmatig heeft dat geresulteerd in activiteiten als concertorganist, cantor-organist, dirigent en docent.

Datum: donderdag 11 november 2021
Aanvang: 20.00 uur
Kerk open: 19.30
Kaartverkoop via https://www.grotekerkwageningen.nl/agenda/samenvloeiing-orgel-hobo/

SLUIT
SLUIT