The Lasses: folkballades over boeken

The Lasses: folkballades over boeken Woensdag 22 juni staan The Lasses in de bblthk met een muziekprogramma voor liefhebbers van reisverhalen, detectives en historische romans! Kom genieten van 12.30 – 13.30 uur.

Ben je ook zo gek op alles wat te maken heeft met Ierland en het Verenigd Koninkrijk? Een ouderwetse detective, een magisch spookverhaal, een historische ridderroman of een romantisch gedicht – Sophie en Margot van The Lasses lezen niets liever. Normaal touren The Lasses de hele wereld over met hun bijzondere tweestemmige interpretaties van Keltische folkballades. Maar deze lente trekken ze langs de Nederlandse bibliotheken met een speciaal programma waarbij ze combinaties maken tussen hun muziek en hun favoriete boeken. Murder ballads en detectives, folkballades en historische romans, liedjes over touren en reisverhalen, dit wordt mooi voor iedereen die houdt van lezen en muziek. We weten zeker dat je geïnspireerd met een hele stapel nieuwe leestips naar huis gaat!

The Lasses (Sophie Janna & Margot Merah) werken aan hun vijfde album waarvoor ze diep in het Schotse folkrepertoire zijn gedoken. Hun vorige album Undone (2019), met zowel eigen nummers als traditionele folk mochten ze presenteren bij Vrije Geluiden op NPO1. Het Vlaamse daMusic noemde Undone “folkalbum van het jaar”. Meer over The Lasses (Sophie Janna & Margot Merah) vind je op http://www.thelasses.nl.

Dit programma kwam tot stand met dank aan de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en het Fonds Podiumkunsten.

Foto: Bram Heeren

SLUIT
SLUIT