Wageningse C A S C A D E stroomt en verbind

Wageningse C A S C A D E stroomt en verbindWageningen 3 april 2022

Afgelopen zondag werd de aftrap van een groots cultureel project gehouden in de openbare bibliotheek in Wageningen.
C A S C A D E de naam van het project wat zoveel betekent als een trapsgewijze waterval liet met veel overtuiging zien wat er gebeurd als je artiesten met diverse disciplines verbind in een uur durende voorstelling.

” Een groot succes , horen we vanuit de publieke stoelen en het applaus mag er dan ook zijn met een staande ovatie van een volle bblthk.Niet enkel de 15 artiesten waaronder Ellen van der Kolk, Martijn Adelmund, HermanusArtisticus en Wijnand Steemers hebben zich van hun beste kant laten zien maar ook de bblthk heeft alles uit de kast gehaald om als een theater te fungeren.

Nieuwe klanken waren een streling voor het oor zo werd er aan de voorstelling een heus gongspel toegevoegd die het verhaal en de diversiteit aan elkaar weeft.

Ook Singer song writer duo Robin Post en Nienke Deiters zijn een aangename verrassing in deze voorstelling.De dans van Sanne Kooiker is intiem kwetbaar en sterk, daar willen we meer van zien en dat kregen we ook.
En zo stroomden we allemaal samen toen alles op zijn kop werd gezet door het uitdelen van waterbottles en Franse euro house en daar liet men weer tranen bij het stuk voor piano en viool van Hermanus Artisticus en Mali Boomkens.

“Deze voorstelling is organisch en zal dan ook steeds weer veranderen” Aldus initiatiefnemer HermanusArtisticus.
In ieder geval een “must go” voor de poëzie liefhebber en voor wie houd van diepgang met een twist.

SLUIT
SLUIT