Waterlanders trekken in bij Junushoff

Watrelanders trekken in bij JunushoffHoog in de toneeltoren van Junushoff huizen vanaf 8 maart Waterlanders, als ‘artists in residence’ van het theater. Waterlanders produceren in samenwerking met Junushoff een locatievoorstelling die vanúit Junushoff gemaakt wordt. Met de nodige takken, koffers en instrumenten in de hand en boomstronken voortduwend over de uitgerolde rode loper kwam het gezelschap bij Junushoff binnen. Daar werden de Waterlanders hartelijk ontvangen. Nadat alle spullen een plekje hadden gekregen werd het begin van deze speciale samenwerking gevierd met een lekker stukje taart. Junushoff en de kunstenaars zien uit naar een inspirerende wisselwerking.

Treedom for all
In ‘Treedom for all’ schetsen Waterlanders de evolutie van de mens van de beweeglijke jager-verzamelaar naar een steeds meer stilzittende thuiswerker achter een beeldscherm. Komen we straks helemaal tot stilstand en moeten we alvast te rade gaan bij bomen? Gaat dat een aantal problemen van onze tijd oplossen? Deze, en meer vragen gaan Waterlanders te lijf samen met twee gastspelers, en uiteindelijk ook met hun publiek. Hoe het er precies uit gaat zien, dát is nog in ontwikkeling. Maar spannend wordt het zeker!
De première is op zaterdag 18 juni. Daarna gaat de voorstelling door het land toeren.
Waterlanders hebben voor deze voorstelling een subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten. Het Fonds wil hiermee samenwerkingen stimuleren die bijdragen aan het versterken van de lokale makerscultuur. Junushoff draagt bij door het beschikbaar stellen van ruimte en ondersteuning op het gebied van publiciteit, techniek en kaartverkoop.

Waterlanders
Waterlanders is een klein collectief van kunstenaars, gespecialiseerd in voorstellingen op locatie. Performance, muziek en beeldende kunst smelten met de omgeving samen tot een totaalervaring. Bezoekers worden ondergedompeld in een mysterieus universum: poëtisch, muzikaal, beeldend. Ze spelen zowel internationaal, landelijk als lokaal; op theaterfestivals als Oerol, Karavaan, Chalon dans la Rue en Les Envies Rhônements. Dit jaar vieren Waterlanders hun 20-jarig bestaan met een prachtige expositie in de BBLTHK.

Foto: Bart de Gouw

SLUIT
SLUIT