“WSKOV Koor & Ensembles Concert”

“WSKOV Koor & Ensembles Concert”In het tweede sponsor concert van de Grote Kerk Wageningen zijn de ‘hoofdrollen’ voor het koor en het orkest van Wageningse Studenten Koor- en Orkest vereniging.

Na anderhalf jaar corona, oefenen via ZOOM, op 1,5 meter en in de buitenruimte is WSKOV in bijna volle sterkte aanwezig. Met veel nieuwe leden dit jaar.

Vanuit het orkest spelen drie ensembles; een strijkerskwartet, een blaasensemble en nog één strijkensemble. Het strijkkwartet zal een stuk spelen van Corelli. Wat de twee anderen spelen willen ze een verrassing laten zijn. Dit maakt nieuwsgierig.

Het Koor gaat de volgende stukken ten gehore brengen: The Bavarian Highlands nummer (1) The Dance en (3) Lullaby van Edward Elgar; Sure on this shining night van Morten Lauridsen en “Veni, veni Emanuel” , vertaald “O kom, o kom, Emmanuel” is een christelijke hymne voor Advent en Kerstmis.

Al sinds 1919 maakt WSKOV muziek met zowel koor als orkest. Met het motto: make friends with music, make music with friends! Het koor (50-70 leden) en orkest (30-40 leden) repeteren op aparte avonden, onder leiding van onze zeer professionele dirigenten: Frank Adams (orkest) en Krista Audere (koor).

Datum: donderdag 28 oktober 2021
Aanvang: 20.00 uur
Kerk open: 19.30 uur
Kaartverkoop via https://www.grotekerkwageningen.nl/agenda/sponsor-concert-wskov/

SLUIT
SLUIT