ZinZin foto/teken/schilder-challenge: maak de boekcover voor een nieuw kerstverhaal

ZinZin foto/teken/schilder-challenge: maak de boekcover voor een nieuw kerstverhaalZinZin gaat de bblthk versieren, met nieuwe kerstverhalen. Deze winterse verleidingsoperatie gaat nu al van start, met een fijne foto/teken/schilder-challenge.

De opdracht
De opdracht is om zo beeldend mogelijk weer te geven wat de (aankomende) kerst voor jou betekent. Dat kan licht zijn, maar ook donker. De ingestuurde beelden vormen de inspiratie voor een reeks nieuwe kerstverhalen van de hand van Wageningse amateurschrijvers. De beelden die de schrijvers kiezen voor hun verhalen, komen prominent op de boekcovers te staan. In december worden de nieuwe kerstverhalen met de beelden tentoongesteld in de bblthk. Bovendien gaan we de verhalen uitgeven en beschikbaar stellen aan de bezoekers van de bblthk, op een manier die heel goed past bij de kerst.

Op de Nederlandse kalender is Kerst, samen met Pasen, het belangrijkste feest van het jaar. De geboorte van Jezus is het oorspronkelijke kerstverhaal. Maar net als alle cultuur is de betekenis van Kerst voortdurend aan verandering onderhevig. Door de jaren heen is een breed spoor van nieuwe kerstverhalen ontstaan. Van A Christmas Carol en Het meisje met de zwavelstokjes tot Flappie en Home Alone. Maar elke kerst is een nieuwe kerst en verdient nieuwe verhalen. ZinZin zoekt amateurschrijvers uit alle hoeken van Wageningen die zich op basis van deze eeuwenlange verteltraditie willen laten inspireren door de ingestuurde beelden om de kerstverhalen van dit jaar te schrijven.

Kortom:
– Verbeeld in een foto, tekening, schilderij, collage, of iets dergelijks wat kerst in deze tijd voor jou betekent. Het mag concreet zijn of abstract, licht of donker, verheven of banaal, lieflijk of confronterend. Het liefst iets nieuws, maar het kan ook een beeld zijn dat je al eerder gemaakt hebt.
– Stuur dat op naar info@zinzinwageningen.nl, uiterlijk op 8 november 2021.
– Maak kans op publicatie op de omslag van een nieuw kerstverhaal geschreven door een Wageningse schrijver.
Wil je een van de nieuwe kerstverhalen schrijven? Laat het zo snel mogelijk weten. We kiezen een aantal schrijvers uit alle hoeken van de Wageningse samenleving.

SLUIT
SLUIT