23 februari, bblthk: Kunstkritiek – een kijkje in de keuken met Lucette ter Borg, kunstcriticus NRC

23 februari, bblthk: Kunstkritiek – een kijkje in de keuken met Lucette ter Borg, kunstcriticus NRCWat doet kunstkritiek met het kunstwerk? En met de maker? Wie bepaalt wie waarover schrijft? Is kunstkritiek uit de tijd? Op vrijdagavond 23 februari komt journalist en schrijver Lucette ter Borg naar de bblthk voor een openbaar gesprek over het hoe en waarom, de voor- en de nadelen van kunstkritiek.
In een gesprek met Nelleke Zandwijk, schrijver en beeldend kunstenaar, komen deze en veel andere vragen aan de orde. Na de pauze is er volop gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen. Kunstenaars en andere creatieven en belangstellenden uit Wageningen en wijde omgeving worden van harte uitgenodigd om aan het gesprek deel te nemen.
Lucette ter Borg (1962) is auteur van vele recensies en andere artikelen in de NRC, VN en andere bladen, en auteur van onder meer de boeken ‘Het cadeau uit Berlijn’ en ‘Valkruid’. Zij studeerde Slavische Talen en Historische Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam. Nelleke Zandwijk is lid van de Saloncommissie van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen. Deze openbare Salon, in samenwerking met de bblthk, wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Aanvang 20:00 uur, de toegang is gratis.

SLUIT
SLUIT