Projecten

Naast het beheer van dit virtuele podium voor cultuurproducenten en consumenten, ontwikkeld Stichting Cultuur in Wageningen ook jaarlijks andere activiteiten op het gebied van kunst en cultuur in de regio Wageningen:

Blaauboer Revisited

Het project ‘Blaauboer revisited’ bestaat uit het maken van een nieuw kunstwerk met hergebruik van onderdelen van het kunstwerk van landschapsarchitect – kunstenaar Pieter Blaauboer.
Het oorspronkelijke kunstwerk van Blaauboer stond sinds de jaren-70 op de Dreijen, de voormalige campus van Wageningen-UR.

Blaauboer revisited »

Kunst kleurt de stad

In de zomer van  2021 was werk van zes kunstenaars in de Wageningse binnenstad te zien. Thema: haal bezoekers van het centrum uit hun corona-bubbel. De wedstrijd was een initiatief van ondernemers uit de Wageningse binnenstad,  de gemeente, en het Platform beroepskunstenaars Wageningen.

Kunst kleurt de stad »

Kunst in de buitenruimte

Met #watdoetdathierinwageningen op Instagram wordt kunst in de openbare ruimte onder de aandacht gebracht.

Zes Wageningse kunstwerken worden door schrijver en dichter Laurens van der Zee belicht. Alle beelden werden gepubliceerd in Stad Wageningen, en op www.beeldenvanwageningen.nl.

Kunst in de buitenruimte »

Sporen in het landschap

Wie de sporen in ons landschap kan lezen ziet veel méér dan alleen maar een weg, een boerderij, of een akker. Landschappen dragen tal van sporen van vroeger gebruik, als je die sporen weet te duiden wordt het een ware ontdekkingsreis.  Iedereen die foto’s, filmpjes of eigen verhalen heeft, kan die daaraan toe voegen.

Sporen in het landschap »

Cultuuragenda 2025

De rol van kunst en cultuur in de samenleving staat voortdurend onder druk, ook in Wageningen. Om te laten zien wat kunst en cultuur voor Wageningen kunnen betekenen, portretteert de Stichting Cultuur in Wageningen acht Wageningse kunstenaars en vertegenwoordigers van culturele instellingen (najaar 2017).

Wageningse Cultuuragenda 2025 »

Monumentaal erfgoed op de kaart

Cultureel erfgoed geeft de stad een eigen gezicht. Denk aan de steenfabrieken, de stadsgracht, de gebouwen van de Mouterij. Hergebruik wordt steeds belangrijker om behoud rendabel te maken. In Wageningen zijn tal van mooie voorbeelden te vinden. Iedereen die foto’s, filmpjes of eigen verhalen heeft, kan die daaraan toe voegen.

Monumentaal erfgoed op de kaart »

Wiki Wageningen

De geschiedenis van Wageningen door en voor Wageningers: een levendig beeld van de kleurrijke geschiedenis van de kleine nederzetting aan de Rijn die is uitgegroeid tot een ‘Wereldstad’. Deze website is ontwikkeld ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten in 2013. Iedereen kan bijdragen aan deze Wageningse geschiedschrijving.

WikiWageningen.nl »

Verhalen over Wageningen in de Tweede Wereldoorlog

In Wageningen heeft 5 mei een speciale betekenis, omdat hier in 1945 de capitulatie is getekend in Hotel  ‘De Wereld’. Oorlog is iets wat niet alleen ver van ons afstaat, het is ook iets wat moeilijk voor te stellen is. Het is des te belangrijker ons te blijven realiseren dat oorlog niet altijd iets is van ver weg, maar ook hier heeft plaatsgevonden.

Wageningen 1940-1945.nl »

World Press Photo in Wageningen

In 2007 vond de World Press Photo tentoonstelling in Wageningen plaats. Stichting Cultuur in Wageningen organiseerde een fotowedstijd, op basis van 5 teksten van bekende Wageningse schrijvers. De ‘krantenkoppen’ zijn gemaakt door: Wijnand Steemers, Marjan Verloop, Annie van Gansewinkel, Mieke van Hooft en Laurens van der Zee.

World Press Photo in Wageningen »

SLUIT
SLUIT