Alternatieve Haringparty bij Imagine

Alternatieve Haringparty bij ImagineAlternatieve Haringparty
Expositie #haringschilderijen Robbert Kamphuis bij Imagine

Op vrijdag 30 juni van 17:00-18:30u wordt bij wijze van alternatieve #haringparty een kleine #expositie van haringschilderijen geopend bij Imagine aan Bergstraat 26 in #Wageningen.

Vorige week donderdag (22 juni) is in Scheveningen is het eerste vaatje haring geveild voor een recordbedrag van bijna 160.000 euro. Traditiegetrouw is de veiling van het eerste vaatje #hollandsenieuwe Nieuwe de start van het nieuwe haringseizoen. Dat wordt gevierd met verschillende haring-party’s. En daar wordt natuurlijk met smaak van de Hollandse Nieuwe geproefd.

Bij de alternatieve haringparty gaat dat nét iets anders. Niet omdat we niet van haring houden, integendeel. Maar wel omdat de nadruk daar ligt op mijn haringschilderijen. Die schilder ik omdat ik er geweldig van houd en ook omdat ik me zorgen maak over de visstand. Als ik dan met de #viswijzer in de hand zie dat het met de meeste haring nog best goed gaat, dan zou het dus moeten kunnen. Maar als ik lees over varende visfabrieken die vissen massaal uit zee schrapen dan maak ik me ernstig zorgen. Ik denk dat we wat zuiniger op elkaar en op de wereld moeten zijn en onder andere daarom schilder ik haringen.

De schilderijtjes zijn een combinatie van nieuwe en oude technieken met inkt, verf en garen. Deze haringen zijn aanmerkelijk goedkoper dan dat eerste vaatje in Scheveningen. Wel weer iets duurder dan een enkele Hollandse Nieuwe, maar ze blijven een stuk langer lekker. Je bent van harte uitgenodigd om dat te komen bekijken.

#plantbased #ecofriendly #ecoart #art #exhibition #wur #kunst #kunstgalerie #opening

SLUIT
SLUIT