Baanbrekende beeldhouwkunst van Helaine Blumenfeld

Baanbrekende beeldhouwkunst van Helaine BlumenfeldHelaine Blumenfeld presenteert een nieuwe serie houten beelden en sculpturen van marmer en brons in Beeldengalerij Het Depot in Wageningen. In de meer dan vijftig jaar dat Helaine Blumenfeld werkt aan baanbrekende beeldhouwkunst zijn haar beelden over de hele wereld in solotentoonstellingen te zien geweest. In New York deelde ze een tentoonstelling met Henry Moore. Talrijke publicaties werden aan haar gewijd. In Amerika maar ook in Nederland werden films over haar en haar werk gemaakt.

Het werk van Helaine Blumenfeld bezit naast een ambachtelijke virtuositeit een vorm van transparantie die haar vaardigheden als beeldhouwer weerspiegelen. Blumenfeld hanteert in haar beelden instrumenten die traditioneel aan schrijvers zijn voorbehouden: mythe, toespeling, metafoor, lyriek en drama. Zij past die toe op driedimensionale vormen.

De tentoonstelling in Beeldengalerij Het Depot is te bezoeken tot en met zondag 26 maart 2023. Toegang is gratis.

Voor Beeldengalerij Het Depot is Helaine Blumenfeld geen onbekende. In 2007 had ze in Villa Hinkeloord een solotentoonstelling met haar vernieuwende werk in marmer en brons. Ook bij de opening van de vestiging aan de Arboretumlaan was zij met haar werk present. In de eigen collectie van Het Depot zijn in de loop der jaren acht werken opgenomen. In het arboretum is het bronzen beeld ‘Ascent’ met een hoogte van meer dan drie meter een echte eyecatcher.

Over Beeldengalerij Het Depot
Beeldengalerij Het Depot in Wageningen is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal. Van mensen en voor mensen. De diverse tentoonstellingen zijn verdeeld over drie locaties, die verbonden zijn door twee prachtige arboreta. Bij het Depot sluiten kunst, natuur, architectuur en de eerlijke keuken naadloos op elkaar aan. http://www.hetdepot.nl

SLUIT
SLUIT