Bijzondere optredens en onverwachte ontmoetingen in 1000 zonovergoten tuinen: een geslaagde editie van Gluren bij de Buren 2023

Bijzondere optredens en onverwachte ontmoetingen in 1000 zonovergoten tuinen: een geslaagde editie van Gluren bij de Buren 2023Zondag 2 juli was Gluren bij de Buren Wageningen. Op 34 locaties in Wageningen lieten lokale amateurkunstenaars zien wat ze in huis hebben. Landelijk openden wel 1000 gastvrije hosts de tuinhekken voor de buren. Zon, ontmoeting en podiumkunsten zorgden voor een zeer geslaagde dag!

Bezoekers konden wandelend of fietsend naar verschillende optredens. Naast particuliere tuinen, veranderden ook zorglocaties, tuindersverenigingen en hofjes in tijdelijke theaters. Zo stond er een improvisatietheatergroep op de Lawickse Allee en een 15-koppig koor op de Belmontelaan.

Programmamaker Yanan Vogelzang: “Ik ben zelf bij drie locaties geweest. Het was prachtig om te zien dat buren die elkaar nooit hebben gesproken nu een heerlijke dag hebben ervaren samen. Verschillende amateurkunstenaars hebben ook echt een goede show neergezet, en het zonnetje maakte het natuurlijk helemaal af.”

Fotograaf Sven Menschel heeft bij verschillende locaties de ontmoetingen en optredens in beeld gebracht. De plaatjes zijn te zien op de Facebookpagina van de organisatie: https://www.facebook.com/glurenbijdeburenzomer

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne, en wordt georganiseerd in samenwerking met landelijke en lokale partijen. De organisatie werkt onder andere samen met Buurtzorg, Philadelphia Zorg en Popcultuur Wageningen.

De zomereditie van Gluren bij de Buren is in 2024 terug op zondag 30 juni. Ook is er een wintereditie met optredens in huiskamers, in andere deelnemende steden, op zondag 4 februari 2024.

SLUIT
SLUIT