C A S C A D E brengt “het geluid”van Poëzie in de breedste zin van het woord.

Wageningen 24 Februari 2022,

C A S C A D E is een project van vele met name Wageningse makers olv HermanusArtisticus.
Het project begon vanuit de lockdown en bracht een groot aantal artiesten samen tot een creatieve “stroming” vanuit eigen werk, vandaar ook de keuze voor de naam C A S C A D E (wat zoveel betekent als een trapsgewijze waterval of waterstroming) Deze naam staat als symbool voor de samenkomst van kunstenaars , schrijvers en muziekanten en samen komen tot een culturele ‘ stroming ‘ of ervaring .
Middels deze stroming is het plan gemaakt om gezamenlijk een LP te vervaardigen die inmiddels is opgenomen en naar verwachting zal worden gepubliceerd in december van dit jaar.
Ook zullen er voorafgaand aan dit grote project een aantal live shows gekoppeld worden waarbij de groep (van inmiddels twaalf deelnemers) hun kunsten vertoond zoals deze veelal ook terug te horen zijn op de LP die een combinatie laat horen van hoorspel, muziek en poëzie.
De live show is aangepast voor live publiek en bevat ook danselementen.
Aan dit project werken oa mee als schrijver/ dichter: Annie van Gansewinkel, Petra Sips, Wijnand Steemers,Laurens van der Zee,Martijn Adelmund en Ellen van de kolk.
De muziek zal vervaardigd worden door oa Robin Post, Mali Boomkens, Nienke Deiters, Anna Kluen en HermanusArtisticus.
Het live programma van de voorstellingen van de groep zal binnenkort bekend gemaakt worden op diverse media.
Voor meer informatie:
Instagram: cascadewageningen

C A S C A D E
-the sound of poetry-

SLUIT
SLUIT