Cantatekoor Wageningen trakteert op hemelse muziek

Cantatekoor Wageningen trakteert op hemelse muziekOp zaterdag 4 november trakteert Cantatekoor Wageningen het publiek in de Arboretumkerk op hemelse klanken. Het programma, getiteld ‘Heavenly’, bestaat uit verzoeknummers van leden van het koor. Zo voegen de zangers aan de muziekstukken een persoonlijke beleving toe, die het karakter van het concert versterkt.

In het gevarieerde programma klinken lofzangen op de natuur, de aarde, de nacht en de liefde tot het goddelijke mysterie. Geschreven door Europese componisten uit heden en verleden.

Het koor staat onder leiding van de eigen dirigent Britt de Bakker. Pianist Mark Toxopeus is ook deze keer van de partij. Hij begeleidt een aantal stukken en neemt de pianosolo voor zijn rekening. Het koor hoopt dat het publiek de muziek als een traktatie zal ervaren. Er staat bovendien een verrassing op het programma, waar op dit moment nog stevig op geoefend wordt. Voor een muziekstuk van Esenvalds (Letland) schrijft de componist namelijk een bijzondere begeleiding voor. Niet op de piano, maar met zingende glazen. Of dat gaat lukken? Dat wordt duidelijk op 4 november…

SLUIT
SLUIT