Concert ‘Viaje al Sur’ feat. Ben van den Dungen

Concert 'Viaje al Sur' feat. Ben van den Dungen‘Viaje al Sur’ feat Ben van den Dungen

5 September 2021 16:00 uur, Huis Kernhem, Ede.

‘‘Continental Call’ is de titel van de nieuwe serie wereldmuziek concerten die we sinds vorig seizoen programmeren. De serie brengt geweldige Nederlandse en buitenlandse musici naar Kernhem om voor u te spelen. De stijlen lopen variëren van Moldavisch, Braziliaans, Latin- Jazz en Tango.

Gastheer en programmeur Edgar van Asselt heeft een grote passie voor de wereldmuziek, net als zijn gast van dit concert: saxofonist Ben van den Dungen. Hun muzikale kennismaking was een tournee met Tango Extremo, een eigentijds tango orkest dat tot in Argentinië furore maakte. Van Den Dungen is ook bandleider van latin-jazz formatie Nueva Manteca, waarmee hij over de hele wereld optrad, met beroemde gasten uit de latin-scene als Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató en Luis Conte.

Samen stellen ze speciaal voor Continental Call een bijzonder concert samen met de titel: ‘Viaje al Sur’ (reis naar het zuiden) Het repertoire zal bestaan uit stukken van het afro- cubaanse repertoire, wervelende latin-jazz stukken en daarnaast zal ook de melancholie van de Tango door Huis Kernhem klinken. Een bijzondere muzikale ontmoeting van twee muzikanten die hun passie voor de muzikale rijkdom van Zuid-Amerika delen.

U kunt het concert zowel live in Huis Kernhem bijwonen als streaming vanuit uw huiskamer. Het aantal live-kaarten is beperkt, dus wees er snel bij!

bezetting: Ben van den Dungen (saxofoon), tba (bas), tba (drums), Edgar van Asselt (piano).

SLUIT
SLUIT