“Creatief Bloed stroomt waar het niet gaan kan”

Creatief bloed stroomt waar het niet gaan kan

Dit geldt ook, of misschien wel juist, wanneer er een lockdown is. Op zondag 3 april om 15.00 uur zal daar in de bblthk het ultieme voorbeeld van worden getoond. C A S C A D E, een project van vele, met name Wageningse, makers onder leiding van HermanusArtisticus, begon namelijk vanuit de lockdown en bracht een groot aantal kunstenaars samen tot een creatieve “stroming”.

Vandaar ook de keuze voor de naam C A S C A D E, wat zoveel betekent als een trapsgewijze waterval of waterstroming. Deze naam staat symbool voor de achttien schrijvers, muzikanten en de danseres die, ieder vanuit hun eigen discipline, samenkomen in een unieke kunstzinnige ervaring.

Om zoveel mogelijk mensen mee te laten deinen op deze creatieve stroming, die een combinatie is van hoorspel, muziek en poëzie, is besloten om deze op vinyl vast te leggen. De LP is inmiddels opgenomen en zal naar verwachting in december worden gepubliceerd.
Hieraan voorafgaand zal een aantal liveshows plaatsvinden, waarbij de groep makers hun kunsten vertoont, veelal in de vorm zoals deze ook terug te horen is op de LP. De liveshows zijn namelijk aangepast aan een live publiek en bevat ook danselementen.

Aan dit project werken mee als schrijver/dichter: Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel, Frio Jongbloed, Ellen van de Kolk, Henk van de Kolk, Petra Sips, Wijnand Steemers en Laurens van der Zee. De muziek is vervaardigd door HermanusArtisticus, Jesse Blauwhof, Mali Boomkens, Fred Cornelissen, Henriette Cornelissen, Nienke Deiters, Anna Kluen, Inge van de Kolk en Robin Post. De danselementen worden verzorgd door Sanne Kooiker.

zondag 3 april | 15:00 uur |

in de bblthk | vrije inloop |

Voor meer informatie:
@cascadewageningen (Instagram)

SLUIT
SLUIT