Cultureel Café Wageningen

De zomer voorbij maar herfst in het Cultureel Café ook niet verkeerd

Wageningen, op 6 oktober is er weer een Cultureel Café in café Loburg. Het programma begint om 20.30 en de toegang is gratis.

Bij binnenkomst laat Anna Kluen ons genieten van de klanken op haar akoestisch gitaar.

Natuurlijk staat stadsdichter Ellen van der Kolk weer op het podium en laat ons haar poëzie horen.

Vervolgens is de beurt aan Linanne Nagels. Zij speelt op een Keltische harp werken van o.a. Einadi en Bach. Ook laat zij horen hoe veelzijdig een harp kan zijn: Schotse en Gregoriaanse muziek tovert zij op haar snaren. Het belooft een bijzonder optreden te worden.

Merijn Smeets speelde jarenlang gitaar in diverse bands maar hij wilde eens iets anders.
Sinds 2021 schrijft hij Nederlandstalige liedjes en speelt die solo, met
begeleiding van gitaar.

Columnist Simon Vink maakt vanavond plaats voor Leo Klep. Leo zal zijn licht laten schijnen over zaken waarvan hij vindt dat we die moeten weten.

Marko Poucki begeleidt zichzelf op piano en speelt voornamelijk eigen werk en daarnaast maakt hij graag een uitstapje naar een van zijn helden waarbij ook opeens een lied van Jacques Brel, Billy Joel of Elton John de revue kan passeren…kortom…zijn muzikale inspiratie is blijkbaar breder dan zijn eigen liedjes in eerste instantie doen vermoeden.

En als afsluiting een oude bekende: de Ceresband. Zij mogen zich met haar bestaan van 96 jaar met recht ’s Lands Oudste Studenten Jazz- en Dixielandorkest noemen. Niet dat er stokoude muzikanten op het podium staan maar gelukkig in de loop der jaren steeds een nieuwe lichting muzikale studenten en swingen doet het!

Het volgende Cultureel Café is op 3 november in café Loburg hoek Heerenstraat/Molenstraat Wageningen.
http://www.cultureelcafe.eu

SLUIT
SLUIT