Culturele Ronde 2022

Persbericht
Wageningen, 6 december 2021

Aanmelden voor Culturele Ronde Wageningen 2022

Onze stad heeft veel talentvolle kunstenaars. Dat kunt u in het voorjaar van 2022 met uw eigen ogen zien bij de open-atelier-route ‘Culturele Ronde Wageningen’. De voorbereidingen zijn al in volle gang en Wageningse kunstenaars kunnen zich nu aanmelden voor dit tweejaarlijks kunstevenement.

Op zaterdag 9 en zondag 10 april 2022 vindt de atelierroute plaats. Deelnemende Wageningse kunstenaars stellen dan hun atelier of tentoonstellingsruimte open voor publiek. Van 26 maart t/m 10 april wordt in Museum De Casteelse Poort een overzichtstentoonstelling gehouden, waarin van iedere deelnemende kunstenaar een werk te zien zal zijn. Zo kunt u ruim voor het weekeinde van de Culturele Ronde aan de hand van deze werken al een keuze maken welke kunstenaars u op 10 en 11 april in hun atelier wilt bezoeken.
In 2019 hebben 72 kunstenaars, organisaties en galeries van – vooral beeldende – kunst deelgenomen aan de Culturele Ronde. In totaal zijn er bijna 9000 bezoeken afgelegd, exclusief de bezoekers in de openbare instellingen, zoals de bibliotheek, waar ook kunst te zien was.

Aanmelden
Kunstenaars die verbonden zijn aan Wageningen en meer willen laten zien van hun werk, kunnen zich nu aanmelden voor de Culturele Ronde 2022. Op de website staan de voorwaarden voor deelname en alle benodigde informatie. Mocht de Culturele Ronde vanwege corona niet doorgaan, dan krijgt u uw inschrijfgeld terug. Ook wie mee wil doen als vrijwilliger, galerie of op een andere manier, kan dat kenbaar maken via http://www.cultureleronde.nl (contactformulier) of een mail naar info@cultureleronde.nl.

Voor de redactie: Neem contact op met Irene Paridaans via
E info@cultureleronde.nl.

SLUIT
SLUIT