Dansen op ZEP, NNelg en TUKAN in het Torckpark op nieuw 0317Festival

Dansen op ZEP, NNelg en TUKAN  in het Torckpark op nieuw 0317FestivalDe dag na het traditionele Woetstok Festival in het Torckpark is er dit jaar voor het eerst 0317Festival, een betaald festival met als rode draad: dansen. Georganiseerd door popUPop in samenwerking met lokale dj-collectieven, serveert het evenement een zonnig en dansbare dag met reggea, hiphop, en dance met zowel dj’s als live acts.

Ook 0317Festival is net als Woetstok voor alle leeftijden, maar de programmering is wel gericht op een jonger, dansend publiek: drie lokale dj collectieven MiniCulture (dance), 4XL (hiphop) en Grassroots Bass Collective (reggae) draaien tussen nationale live acts Spellbreakers, NNelg, TUKAN en ZEP, zodat je de hele dag aan een stuk door kunt dansen. Een bewuste keuze, zeggen festivalorganisatoren Jes Kallen en Leonie Nispeling van popUPop: “Je hoort veel van Wageningse jongeren dat ze het gevoel hebben dat ze nergens uit kunnen gaan als niet-student. Ik denk dat het mooi is dat die twee groepen, studenten en niet-studenten, hier verenigd worden.’

De organisatie heeft ook de mooie nieuwe mobiele theaterdansvoorstelling Ferengi geboekt. Die maakte Wageningse kunstenaar Dienke Groenhout dit jaar speciaal voor de Parade, maar kun je de 25e juni dus ook al beleven tijdens het festival. Daarnaast is er een kleine markt met een aantal kraampjes zoals henna tattoo, vintage kleding, tooth gems en trash bags en zijn er net als tijdens Woetstok meerdere food trucks.

Door in hetzelfde weekend als Woetstok neer te strijken in het Torckpark, drukken beide festivals de kosten. Leonie Nispeling; “We zijn echt heel blij dat we met dit met onze vrienden van Woetstok hebben kunnen afspreken. Het scheelt enorm in de kosten, die de afgelopen jaren echt enorm zijn gestegen. Door samen te werken, sparen we flink uit op een aantal posten. Een win-win situatie.”

0317festival
zondag 25 juni, 14-23 uur, Torckpark
Toegang: 12,50 via https://0317festival.nl

SLUIT
SLUIT