‘Dichter bij Vrijheid’ – een interdisciplinair concert

'Dichter bij Vrijheid' - een interdisciplinair concert‘Dichter bij Vrijheid’
Op vrijdag 3 mei 2024 om 20:00 uur vindt er een bijzonder concert plaats in de Grote Kerk van Wageningen. Vier musici werken samen met een Wageningse Stadsdichter aan een interdisciplinair concert waarbij muziek en poëzie samenkomen. Dit concert staat in het teken van ‘Vrijheid’ en vindt plaats op de vooravond van de Herdenkingsexpositie georganiseerd door de 4Meiwerkgroep.

Het bijzondere achtdelige muziekstuk ‘Quatuor pour la fin du temps’ van Olivier Messiaen wordt uitgevoerd door Emma Roijackers (viool), Jelmer de Moed (klarinet), Pieter de Koe (cello) en Michel Xie (piano). Tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef de componist dit werk in een gevangenkamp, waar dit stuk in 1941 ook in première ging. De titel van deze compositie is gebaseerd op een religieuze tekst waarin een engel uit de hemel neerdaalt en het einde van de tijd aankondigt.

De muziekdelen worden afgewisseld met een achtdeling verhalend gedicht van Martijn Adelmund (Stadsdichter 2015-2018) dat hij speciaal heeft geschreven in het kader van dit concert. Het is een beschouwing op vrijheid en onderdrukking – en hoe persoonlijke keuzes het verschil kunnen maken.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt dankzij Gemeente Wageningen en wordt georganiseerd door dezelfde mensen achter het Rhinegold Festival.

Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website: http://www.rhinegold.nl/tickets

SLUIT
SLUIT