Een lezingenserie onder de titel “De strijd om het Wageningse landschap”.

Een lezingenserie onder de titel “De strijd om het Wageningse landschap”. In het voorjaar van 2023 organiseert Museum de Casteelse Poort in samenwerking met de bblthk een lezingenserie onder de titel “De strijd om het Wageningse landschap”. Deze lezingen sluiten aan op de tentoonstelling “De Verbeelding van het Landschap; Wageningen op het kruispunt van vier Landschappen”.
Het Binnenveld; ‘Proeftuin voor Plattelandsvernieuwing’
Op dinsdag 28 maart geeft Rogier van der Mast in de bibliotheek van Wageningen een lezing over het Binnenveld. Het Binnenveld is een prachtig landschap maar tegelijk een bedreigde (groene) enclave te midden van de oprukkende steden Rhenen, Veenendaal, Ede en Wageningen. Het gebied kent een enorme dynamiek en levenskracht en kan gezien kan worden als een proeftuin voor plattelandsvernieuwing. Als eigenaar van de Lieskamp neemt Van der Mast zijn toehoorders mee in een verhaal over de historie van de Lieskamp; van de agrarische functie naar de ontwikkeling en het beheer van nieuwe natuur in het Binnenveld.
Aanvang 20:00 uur, toegang gratis, Bibliotheek, Stationsstraat 2 Wageningen.
Let op! Bij de lezingen van 31 januari en 28 februari was de belangstelling groot. Omdat de lezingenserie vrije inloop is adviseren we voor de lezingen van 28 maart tijdig aanwezig te zijn om zeker te zijn van een plekje.

SLUIT
SLUIT