‘…En zó is het gekomen.’

Anneke Rot (69) heeft als ergotherapeut en later als activiteitenbegeleider altijd haar werkterrein gehad in de ouderenzorg. Ze kreeg daar de mooiste (liefdes)verhalen op een presenteerblaadje aangeboden. Naast dat ze deze graag zou willen bundelen in een boekje dat vrolijk stemt, zal ze er op dinsdag 19 april in de bblthk een avond aan wijden: ‘…En zó is het gekomen.’ (Aanvang 20.00 uur Laat je weten of je komt?) Hoe dat is gekomen vertelt Anneke u zelf.

In de vele jaren werken met ouderen deden we veel aan muziek. Ik kreeg volle zalen aan het zingen en dan zaten er ook vaak liedjes over liefde bij. Regelmatig vroeg ik dan aan de ouderen of ze durfden te vertellen hoe die liefde bij hen begonnen was. In die jaren kreeg ik de mooiste verhalen op een presenteerblaadje aangeboden. Een paar zijn me altijd bijgebleven: In de tram was nog maar één plaatsje over en zo kwamen ze tegenover elkaar te zitten…Het was de bakkersjongen die haar zo aardig vond, en haar altijd een krentenbol gaf… Ze schuilden bij onweer onder een boom, en na afloop kwam de vraag of hij haar op de fiets naar huis mocht brengen. Hij hoopte na afloop op een kusje. Deze verhalen werden meestal verteld met twinkelende ogen of er verscheen een lachje of een lichte emotie.

Daarnaast heeft het me altijd geïnteresseerd: hoe hebben mensen elkaar leren kennen? En: hoe was het gegaan als je tóch maar niet naar dat feest was gegaan, als je een dorpje verder had gewoond, of een tram later had genomen… Hoe had dan je totaal andere verhaal er uit gezien?

Ik ben deze verhalen gaan verzamelen met als wens ze te bundelen in een boekje. Een boekje dat vrolijk stemt vanwege de bijzondere en soms bijna onwaarschijnlijke anekdotes als je leest hoe het zo is gekomen…

Aan (onder andere) deze verhalen wijd ik op dinsdag 19 april in de bblthk een avond.Deze sluit mooi aan op het thema van de Boekenweek: ‘De eerste liefde’. Op deze avond zullen verschillende verhalen binnen het thema ‘…En zó is het gekomen’ ten gehore worden gebracht. Tussendoor luisteren we naar liedjes over dit thema of zingen we met elkaar.

Leuk om te weten: ook voor jouw verhaal is nog plek. Uiteraard hoeft het niet over de eerste liefde te gaan en ook als een verbinding niet heeft stand gehouden, kan het toch een mooie anekdote zijn. De verhalen van mensen van alle leeftijden en geslachten zijn welkom. Daarnaast hoeven de verhalen niet lang te zijn; een halve of hele pagina is genoeg.

Mocht je het liever aan mij vertellen in plaats van op te schrijven, dan zal ik het op papier zetten. En mocht je het verhaal niet zelf willen voorlezen, dan kan iemand anders dat doen.

Je kunt het verhaal naar mij opsturen of mailen:

Anneke Rot
Wilhelminaweg 22
6703 CD Wageningen
a.rot@iae.nl

Ik verwelkom je graag op de avond ‘…En zó is het gekomen’!

SLUIT
SLUIT