EXPOSITIE Prints & Multiples – Galerie de Ploegh

EXPOSITIE Prints & Multiples - Galerie de PloeghDe jaarlijkse expositie ‘PRINTS & MULTIPLES’ is weer van start gegaan! Bijzonder aan deze expositie is de speciale PrijsPrent van € 155,-, waarvan het werk na afloop weer voor de lopende prijs wordt verkocht. Een ultieme kans om kunst aan te schaffen tegen een sterk gereduceerde prijs met een veelzijdig aanbod, er doen maar liefst 43 kunstenaars mee!

De Wageningse kunstenaar ERICA WELLING @mrontwerp doet mee met de werken ‘YŪGEN-I & II’ in formaat 50 x 50 cm. Fotografie op speciaal Somerset Velvet Fine Art paper 255g inclusief dibond lijst.

OVER DE WERKEN:
Yūgen is een term in de oosterse filosofie die een bewustzijn vertegenwoordigt dat emotionele reacties produceert die te diep en krachtig zijn voor woorden. Een concept waarvoor geen enkele westerse taal een equivalent heeft. De kunst van het weten hoe te observeren en te voelen. Dit gevoel maakt ons ervan bewust dat we deel uitmaken van een universum, iets dat groter is dan wijzelf, een mystiek gevoel.

Volgens filosoof Alan W. Watts leven de meesten van ons in de overlevingsmodus en zijn ze geobsedeerd door het begrijpen van de realiteit. Om yūgen te ervaren moeten we echter ontsnappen aan onze gewone mentale patronen en gewoon voelen. Niets meer. Yūgen is een uitnodiging aan jou om het mysterie van de wereld waarin je leeft te waarderen. Je kunt het ervaren in elke omgeving die een inspirerend gevoel van zowel diepte als verwarring oproept. Bovendien kan het overal voorkomen, je kunt het ook in de kunst ervaren. In feite zijn er mysterieuze hoekjes in het dagelijks leven waar de essentie van yūgen verborgen is.

WANNEER?
22 FEBRUARI t/m 7 APRIL 2024

WAAR?
Galerie De Ploegh
Coninckstraat 58 AMERSFOORT

Zie ook:

PenM-2024-Verkoop


https://www.instagram.com/mrontwerp/

#kunst #art #photography #fotografie #modernart #modernekunst #contemporaryart #expositie #exhibition #artforsale #kunsttekoop #yugen #yūgen #japan #feeling #gevoel #emotion #emotie #mediteren #meditation #philosophy #filosofie #amersfoort #cultuurinwageningen #wageningen #kunstverzamelaar #artcollector #ericawelling #mrontwerp

SLUIT
SLUIT