Flash Forward naar een zomer vol events

Over een week gaat de Wageningse Cultuur Zomer groots van start. Onder het thema ‘Flash Forward’ zijn er tientallen events met een hoog ‘het-mag-weer’ gehalte. Een blik vooruit naar gewoon weer normaal, nu er weer ruimte is voor dansen, ontmoeting, genieten en verwonderen.

De Wageningse Cultuur Zomer kent dit jaar zowel grote namen als nog onontdekte artiesten. Ellen ten Damme, Carel Kraayenhoff en Spinvis zijn maar enkele van de acts die de Junushoff op stelten komen zetten. In het Torckpark vind je de hele zomer een grote openluchtbioscoop waar je wekelijks met je bak popcorn aan kunt schuiven. Nomadland, Greenbook, een wagonlading kinderfilms én een heus Jazzfilm Festival, de filmliefhebber weet waar hij de komende weken moet zijn.

De bblthk opent 30 juni haar deuren én de Wageningse Cultuur Zomer met de Stadsdichterverkiezing. Demissionair minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven is erbij, net als burgemeester Floor Vermeulen en ereburger Geert van Rumund. Daarnaast serveert de bblthk de Open Mic Poetry Night, True Stories Told Live en meer taal-op-toneel. In de Grote Kerk is bijna elke week een Silent Disco waar je met je koptelefoon je eigen moves showt, terwijl je overdag je ogen uitkijkt bij de wisselende exposities van Kunst in de Kerk.

Parijs-fan? Zet dan 21 augustus in je agenda voor Montmartre aan de Rijn, wanneer Wageningen zich hult in Franse sferen.
Cultuur on Tour trekt door heel Wageningen en popt op daar waar kinderen zijn. Voor 2 t/m 18 jaar is er de zeepbellenspelerij, stoepkrijtfeest, een workshop ‘overleven in de wildernis’ en nog véél meer.

Alle activiteiten zijn coronaproof. Ga voor het meest actuele aanbod van events naar wageningsecultuurzomer.nl.

SLUIT
SLUIT