Gemeente stelt coronasubsidie voor kunstenaars beschikbaar

Ook in Wageningen hebben kunstenaars het zwaar door de coronacrisis. De gemeente heeft in overleg met ‘de Wageningse makers’ een tijdelijke subsidieregeling voor kunstenaars gemaakt. Hierdoor kunnen kunstenaars op verschillende momenten subsidie voor culturele projecten aanvragen. De hele regeling vindt u op http://www.wageningen.nl/coronacultuursubsidie.

Voor welke 2 projecten kunt u nu subsidie aanvragen?
• Culturele producties binnenstad en Nude
U kunt tot en met 9 januari 2022 subsidie aanvragen voor culturele producties. Uw culturele project verbetert bij voorkeur de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad en Nude. U kunt ook een aanvraag indienen voor een culturele productie in een ander gebied. Er is in totaal voor acht projecten subsidie beschikbaar van maximaal € 5000 per project.
• Muurschilderingen
U kunt u tot en met 15 januari 2022 aanmelden voor het maken van een muurschildering in de Nude. Het gaat hier om een ‘lelijke’ plek bedacht door bewoners en/of betrokkenen. Hiervoor gaat u zelf met hen in gesprek. Vervolgens levert u een projectaanvraag in bij de gemeente. U kunt in totaal € 5000 subsidie krijgen. De uitvoering van het werk is gepland begin 2022. Later in 2022 kunt u ook nog een aanvraag voor muurschilderingen op 5 andere locaties indienen.

De aanvraag
U kunt uw aanvraag per post of mail sturen naar de gemeente Wageningen.
• Per post: gemeente Wageningen, Postbus 1, 6700 AA, Wageningen
• Per mail: gemeente@wageningen.nl
Vermeld als onderwerp ‘Nadere regels ondersteuning corona Wageningse makers’.

SLUIT
SLUIT