Handen Vertellen: gratis workshops voor Wageningers

Handen Vertellen: gratis workshops voor WageningersOp 17, 23 of 25 november kan je als inwoner van Wageningen meewerken aan een gemeenschappelijk kunstwerk voor de stad.
Handen Vertellen is een bijzonder project: iedereen kan meedoen. Het idee is ontstaan tijdens de coronatijd. Fransje Smit, een van de initiatiefnemers, legt uit: “Corona had invloed op iedereen en alles. Het raakte aan onze vrijheid. Wat moeten we met die ervaringen?” Petra Sips vult aan: “Wij zochten manieren waarop mensen even kunnen stilstaan bij wat ze hebben meegemaakt. Ons antwoord is ‘Handen Vertellen’.”

Tijdens corona hebben we het belang van ‘samen’ ervaren. Er komt dan ook een gezamenlijk kunstwerk gemaakt door inwoners van Wageningen. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er de komende weken drie workshops. Iedereen kan gratis deelnemen. Ervaring met kunst of creativiteit is niet nodig. Bij een kopje koffie of thee gaan de deelnemers – onder de deskundige begeleiding van Fransje Smit, Petra Sips en Remco de Kluizenaar – aan de slag met alledaagse materialen en woorden. “Ondertussen kletsen we gezellig en kunnen we verhalen delen over de coronatijd. Na twee uur heeft iedereen een bijdrage om trots op te zijn”, aldus Petra.

Naast deze drie workshops zijn er nog twee workshops voor besloten groepen: een groep jongeren en een groep ouderen. Op deze manier zullen alle inwoners van Wageningen vertegenwoordigd zijn in het kunstwerk voor de stad. Als alle workshops achter de rug zijn, worden de resultaten samengebracht tot één mooi geheel. Dit Handen Vertellen kunstwerk gaat dan op tournée door Wageningen.

De open workshops zijn op 17 november om 19.30u in het Odensehuis (Hesselink van Suchtelenweg 6), op 23 november om 13.30u in de bblthk (Stationsstraat 2) en op 25 november om 9.30u in Ons Huis (Harnjesweg 84). Je kan inschrijven voor 1 workshop. Voor aanmeldingen en info, zie http://www.de-plek.net, stuur een mail naar petra.sips@de-plek.net of bel 06-50627540.

SLUIT
SLUIT