HOHE MESSE – J.S. BACH

Vivavoce, Vocaal ensemble uit Wageningen, voert op 9 juni 2024 om 15.30 in de Titus Brandsma Gedachteniskerk in Nijmegen en op 15 juni 2024 om 20.00 uur Bach’s Hohe Messe uit in de Grote Kerk in Wageningen (Markt). Vivavoce staat onder leiding van dirigent Jori Klomp. De professionele solisten en het koor worden begeleid door Ensemble Sequenza uit Nijmegen. Aan het orgel zit Gonny van der Maten. Kaartverkoop zie: http://www.vivavoce.nl.

“De grootste menselijke prestatie sinds de uitvinding van het wiel”, zo beschrijft Merlijn Kerkhof de wereldberoemde Hohe Messe van Johann Sebastian Bach in een recensie in De Volkskrant. Dit religieuse meesterwerk, bestaande uit een adembenemend Kyrie, virtuose aria’s en duetten, schitterende orkestdelen, een rijk palet aan instrumentele solo’s en een ontroerend Dona nobis pacem, schreef Bach slechts één jaar voor zijn dood. Overigens niet als requiem, maar als visitiekaartje voor een nieuwe positie. Er moest brood op de plank en waarom zouden spiritualiteit en commercie niet samengaan?

Bach’s Hohe Messe vormt een virtuoze staalkaart van al zijn muzikale en religieuze overtuigingen en twijfels. Gedachten die Bach op onnavolgbare wijze omzette in klanken, die hij vervolgens samenvoegde tot een onvergetelijke luisterervaring.

Kom, geniet met ons mee!

SLUIT
SLUIT